Datum objave: 15. Prosinac 2016

FOTOMladi talenti šibenske glazbene škole još jednom oduševili šibensku publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi od tri koncerta učenika šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića koje već tradicionalno organiziraju na kraju godine, a koji je održan sinoć u prepunoj Gradskoj vijećnici potvrdio je zašto učenici te škole osvajaju medalje gotovo na svim natjecanjima.

 

Koncert je otvorio zbor osnovne škole Ivana Lukačića uz klavirsku pratnju Kristine Pešić i pod ravnanjem Ane Gović Blaće, a kao solistica nastupila je Lucija Krnić, polaznica četvrtog razreda. U sklopu programa izvedene su 21 točke. Od učenika osnovne škole predstavili su se Lucija Desanić , Lorena Maksan, Dora Miljas, Šime Runjić i Lorijan Škarica na klaviru, Lovre Tunković, Katarina Mileta i Nina Lucia Perina, na violončelu i Marta Burazer na klarinetu i svi su publiku oduševili onim što su pokazali. Od učenika srednje glazbene škole svoje su glasovne sposobnosti pokazale Antonela Šupe, i Anđela Brajnović; na violini Jelena Žaja i Lana Plančić, Zvonimir Perković na violončelu, Matej Vukić na trubi te Ana Trlaja, Toma Cukrov, Matija Miličević – Gregov i Šime Buha na klaviru.

 

Klavirska pratnja učenicima su bile njihove profesorice Gordana Pavić, Kristina Pešić i Mara Sekso.

 

Bila je to, složila se publika u kojoj su bili uglavnom roditelji mladih glazbenika, još jedna glazbena večer za pamćenje.  

Iz kategorije: Kultura