Datum objave: 15. Prosinac 2016

Vodič kroz program u Knjižnici: Od lutkarske predstave preko Hrvata u BiH do OMH

Šibenik News
Šibenik News

Ako se mislite kamo ovog četvrtka nakon radnog vremena, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić pobrinula se da zanimljivim sadržajem popuni taj dio dana. U Knjižnici se nudi lutkarska predstava, predstavljanje knjige te godišnje druženje s članovima Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku.

 

Već u 17 sati,  dramska skupina 6. razreda OŠ Petra Krešimira IV. izvest će lutkarsku predstavu "Priča o gradu", uz 950. obljetnicu prvog spomena Šibenika. U predstavi u tehnici sjena djeca pričaju o znamenitim Šibenčanima. Voditelji su Nataša Jurić Stanković, Andrea Cinotti, Antoni Paškov i Mate Višić, a organizatori su OŠ Petra Krešimira IV. i Knjižnica.


U 18 sati je predstavljanje knjige "Ustavnopravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini" Mate Tadića. Nakladnik je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH. Knjigu će predstaviti Marko Menđušić, arheolog, i autor, Mato Tadić, potpredsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Moderator je Branimir Zmijanović, odvjetnik.


Nakon toga, u Galeriji Knjižnice, s početkom u 19 sati, održat  će se godišnje predstavljanje likovnog i književnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura