Datum objave: 02. Prosinac 2016

U ruke Društva za očuvanje šibenske baštine stigla 50 tisuća kuna vrijedna donacija Adris zaklade

Šibenik News
Šibenik News

Pilot projektu (Informacijski sustav kulturno povijesne cijeline Šibenik) Društva za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“ dodijeljeno 50 tisuća kuna donacije Zaklade Adris na svečanosti u HAZU-u.

 

Društvo za očuvanje šibenske baštine "Juraj Dalmatinac" ovog je četvrtka, 1. prosinca u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu u svrhu provedbe svog pilot projekta - Informacijski sustav kulturno povijesne cjeline Šibenik sudjelovalo na svečanoj 10. dodjeli zaklade Adris gdje je primilo donaciju vrijednu 50 tisuća kuna. Riječ je naime o pilot projektu čiji će krajnji rezultat biti web portal pod radnim nazivom „INFORMACIJSKI SUSTAV KULTURNO POVIJESNE CJELINE ŠIBENIKA“ [ISKPCŠ], a ljudi iz Zaklade Adris koja je kroz deset natječajnih ciklusa dodijelila više od 36 milijuna kuna raznolikim i vrijednim projektima, znali su to prepoznati.

 


Donacija je uručena u nazočnosti članova Zakladne uprave i Zakladnih vijeća na čelu s predsjednikom Zakladne uprave Koradom Korlevićem, te članova Uprave Adris grupe, predvođenim predsjednikom mr.sc. Antom Vlahovićem.


U ime Društva za očuvanje šibenske baštine na velikom jubileju zaklade Adris u palači HAZU-a prisustvovali su Nikola Grubić i Hrvoje Zekanović. Članovi Društva su prilikom svečanosti bili u društvu dr. sc. Bože Skoke, člana ocjenjivačkog tima natječaja.


- Izuzetno smo počašćeni što je Zaklada Adris još jednom prepoznala naš rad i trud. Moram napomenuti kako je nakon ulaganja u obnovu gotičkog portala iz 16. stoljeća u Vodičkoj ulici u Šibeniku 2013. godine, ovo već drugi put u kratkom vremenu da Adris među ostalim odabire baš naš projekt kao dio svog ulaganja u projekte koji pridonose zaštiti i očuvanju hrvatske baštine i izvornosti - kazao je predsjednik šibenkih baštinara, Nikola Grubić.
 

Iz kategorije: Kultura