Datum objave: 20. Listopad 2016

Šibenske glazbene snage 'suport' velikanu Explosion in the sky

Šibenik News
Šibenik News

Šibenske glazbene snage bend Diskodelija i DJ Per Le  Cler ovih dana nastupaju u Zagrebu kao 'suport' velikom bendu na njegovom povratničkom koncertu. Riječ je o koncertu vjerojatno najvećeg post-rock benda današnjice -  Explosions In The Sky koji su odabrali domaće glazbenike koji će im na koncertu 22. listopada zagrebačkoj Tvornici Kulture pružiti potporu.

 

Radi se o šibenskom mračno-ambijentalnom post punk bendu Diskodelija koji za sobom imaju dva hvaljena albuma, od kojih bi u travnju objavljeni "Crvotočina" mogao poslužiti i kao svojevrsni soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i bezperspektivnosti. Prije i nakon koncerta svoj će soundtrack zavrtiti naš stalni DJ Per Le Cler, također Šibenčanin.

 

I Diskodelija i DJ Per Le Cler ranije su surađivali u glazbenim projektima Šibenčanina Mate Škugora kako na žednouhim koncertima, tako i na SuperUho festivalu pa i neprežaljenom Terraneu.

 

 

- U srijedu, 26. listopada, Swans će, ne samo odsvirati svoj zadnji koncert u Zagrebu, već će i zatvoriti ovogodišnje Žedno uho čije smo uvodne koncerte odslušali još u travnju - poručuju iz organizacije ŽednoUha.

 

Uz već najavljenu sjajnu švedsku kantautoricu Annu Von Hausswolff na ovom će im se koncertu pridružiti i Dalstroy, trojac koji  dolazi iz nekadašnje prijestolnice hrvatskog noise-rocka koja je zadnjih nekoliko godina postala i predvodnicom iseljavanja mladih ljudi iz ove zemlje, radi se naravno o Osijeku.

 

Uz suptilnu upotrebu elektronike grupa čija su dva člana ponikla u kultnim Cog, oslikat će slavonsku stvarnost koja je istovremeno surova i lijepa, baš kao i njihova glazba.

 

- Zahvaljujemo našem vjernom sponzoru Iskonu koji se nakon SuperUho Festivala uključio i u ovaj projekt, a bez čije potpore Žednog uha danas vjerojatno ne bi bilo -poručuju iz ŽednoUha predvođeni Matom Škugorom. 
 

Iz kategorije: Kultura