Datum objave: 15. Listopad 2016

Žestoko i glasno uz kalifornijski trio na početku koncertne sezone u Azimutu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Upozorenje Murteranima! Ako ste mislili da je nevrijeme uzrokovano jakim jugom, grmljavinom i kišom najžešće čemu ćete danas svjedočiti, u krivu ste. Najglasnije tek stiže u vidu tročlanog benda s brežuljaka kalifornijskog San Francisca - Cellar Doors.

 

Sean,  Jason i Miki (da, Miroslav Rogulj, iz Hrvatske, na čijoj su obiteljskom farmi, prije dolaska u Šibenik, brali mandarine) su Cellar Doors, psihodelični bend koji svira plesni rock od kojeg kalifornijska scena tek očekuje velike stvari, sinoć je protresao šibenski klub Azimut na otvorenju koncertne sezone. Bend čiji je nastup u Krešimirovom gradu dogovoren još ovog ljeta bio je savršeni intro u klupsku sezonu 2016./2017., a glazba koju su neki tijekom večeri uspoređivali s Depeche Modeom zvučala je daleko plesnije i optimističnije od onoga što publici isporuči svejedno sjajan mistik Dave Gahan i ekipa. 

 

FOTO: Cellar Doors na probi jučer popodne u Azimutu

 

Celler Doors su odličan sastav koji stvara iznimno glasnu i jaku glazbu s obzirom da ih je tek troje u bendu što im je svakako kompliment koji do potpunog izražaja dođe među dvoranskim zidovima (ako ćemo o zatvorenim prostorima) ili u stadionskim uvjetima (ako ćemo o otvorenim prostorima).

 

Kvadratna ograničenost Azimuta zajedno sa stepenicama u tzv. multimedijalnoj dvorani kluba zbog kojih Šibenčani uživaju u besplatnim koncertima nije bila osobita smetnja u doživljaju odličnog benda za koji se ne bismo bunili da ih iduće ljeto opet slušamo negdje u Šibeniku ili okolici, na nekom od festivala ili otvorenih pozornica. 

 

Glasno i nabrijano otvorenje zimske sezone u Azimutu koji je slamka spasa tijekom hladnog razdoblja u Šibeniku upravo je ono što je publici trebalo da ju razdrma nakon relativno usporene glazbene ponude u ljetnim mjesecima iza nas.

 

Da se publika zaželjela glasnijih, čvrstih nota pokazalo se još tijekom seta kućnog DJ-a, Mr. D-a netom pred početak koncerta kad se iz publike čula spontana, glasna reakcija na stihove iz zvučnika koji su išli:  'I don't ever want to feel / Like I did that day / Take me to the place I love / Take me all the way...'. 

 

Večeras u Azimutu stiže i novi krug predavanja fantastičnog i uvijek zanimljivog Krešimira Miška na temu Bernays' propaganda dok će kalifornijski Cellar Doors istovremeno prodrmati temelje murterskog Refula na koncertu za koji već sad znamo da će biti odličan. I ne govorimo a priori. 

Iz kategorije: Kultura