Datum objave: 11. Listopad 2016

Hana Jušić s filmom 'Ne gledaj mi u pijat' na međunarodnom filmskom festivalu u Poljskoj

Šibenik News
Šibenik News

Na 14. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji će se od 15. do 23. listopada održati u poljskom gradu Toruńu, bit će prikazana tri filma hrvatskih redateljica, među njima je i Hana Jušić, nagrađivana redateljica šibenskih korijena.

 

Riječ je dugometražnim igranim filmovima Trampolin Katarine Zrinke Matijević, kojem će ovo biti međunarodna premijera, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i nagrađivanoj kratkometražnoj Belladonni u režiji Dubravke Turić. Svi navedeni filmovi prikazuju se u natjecateljskim sekcijama festivala.

 

Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić – film nedavno ovjenčan Nagradom FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora venecijanske Mostre.

 

Uz navedene filmove, 14. izdanje Tofifesta donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju pa će se tako u programu pod nazivom Novi hrvatski film (New Croatian Cinema) prikazati pet dugometražnih igranih filmova: Zvizdan Dalibora Matanića, Život je truba Antonia Nuića, S one strane Zrinka Ogreste, Takva su pravila Ognjena Sviličića i Vis-À-Vis redatelja Nevia Marasovića, obavještavaju iz Hrvatskog audiovizualnog centra koji podržava hrvatske filmove na poljskom festivalu.  

Iz kategorije: Kultura