Datum objave: 11. Listopad 2016

Barem jedan Ambasador stići će u županiju, možda onaj The FogSellersa za najbolji bend

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Specijalizirani portal Klupska scena koja prati zbivanja na elektronskoj sceni na području Lijepe Naše pokrenuo je prvu hrvatsku nagradu koja se dodjeljuje akterima elektronske scene ' Ambasador. 

 

- Prva naša dodjela nagrada 'Ambasador' kojom vrednujemo rad aktera elektroničke scene u 47 kategorija ima preko 270 nominiranih glazbenika, klubova, festivala, promotora itd. - poručili su organizatori nagrade putem svog portala. 

 

- Čast nam je što smo nominirani s ostalim bendovima za koje ne mogu reci koji je bolji zato što su svi stilski posebni i kvalitetni. Sve se to poklopilo s albumom koji izlazi kroz mjesec dana - kazao je Mirko Rak, lider The FogSellersa, sastava koji je nominiran u kategoriji najboljeg elektronički bend zajedno s bendovima poput CHUI, ABOP ili Kozmodrum. 

 

Prije nego otkrijemo kako će Tisno u Šibensko - kninskoj županiji svakako dobiti barem jednog Ambasadora, dodajmo da je album The FogSellersa u cjelosti sniman u Šibeniku dok mastering rade u Njemačkoj. Više informacija o albumu koji se s nestrpljenjem iščekuje jer će se upravo s njim prekinuti (pre)duga šutnja autorske scene Krešimirovog grada. 

 

U festivalski raspoloženo Tisno mogao bi stići barem jedan Ambasador  budući da obiluje nizom zanimljivih i kvalitetnih festivala od kojih su mnogi nominirani u nekoj od kategorija. Tako je Movement Croatia nominiran u kategoriji Najbolji techno festival, Defected, Suncebeat ili Electric Elephant  bore se za titulu najboljeg disco - house festivala. Zatim tu je ponovno Movement koji je jedan od nominiranih u  kategoriji Najbolji novi festival zajedno s Defected Croatia festivalom, a Love International nalazi se u kategoriji Najbolji festivalski boat party. 

 

Zanimljivo, Tisno je općenito kao lokacija ponio nominaciju za plesnu destinaciju godine u Hrvatskoj, a konkurenti su mu Zrće, Split, Dubrovnik i Zagreb.

 

U trci za Ambasadora su i Šibenik zahvaljujući Deboto festivalu koji je nominiran u kategoriji Najbolji boutique festival i Najbolji disco - house festival. Deboto s primoštenskim festivalom SuperUho dijeli nominaciju u kategoriji Najbolji boutique festival, s tim da je festival Mate Škugora nominiran u kategoriji Najbolji indie - alternativni festival. 

 

Spominjući se Primoštena, Surka Beatbox nominiran je u kategoriji Najbolji performer, a klub Aurora pronašao se kategoriji Najbolji open air klub zajedno s pirovačkom Barbarellom. Mogući najbolji mali klub je vodički Opium, dok je Hookah bar u prilici osvojiti Ambasadora za najbolji beach bar / klub. 

 

Šibenčanin, Vedran Meniga ne samo da uspio osnovati label PDV Records koji je nominiran u kategoriji Najbolja etiketa već je i sam nominiran u kategoriji za životno djelo gdje mu je konkurencija i Nick Colgan, čovjek zaslužan što je Tisno postalo festivalska meka na Jadranu.  

 

Svoj glas za nominirane može dati do 9. studenog, a završna manifestacija dodjele nagrada i priznanja bit će 15. studenog u zagrebačkom Kinu Forum.

 

 

Iz kategorije: Kultura