Datum objave: 03. Listopad 2016

Šibenskoj slikarici Branki Grubić još jedno svjetsko priznanje čime postaje najbolji ambasador svoga grada

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Šibenska slikarica, Branka Grubić osvojila je visoko četvrto mjesto na međunarodnom natjecanju američke online galerije 'Light, Space & Time' u kategoriji 'Umjetničke slike'. Novo priznanje za rad Branki nije stiglo iznenada, svakako nije prvo, a nekako sumnjamo da je zadnje. 

 

Brankino četvrto mjesto tim više dobiva na značenju kad znamo da je njena slika 'I just fell in love with you' bila jedna od ukupno 645 prijavljenih. 

 

- Većinom su se prijavili renomirani umjetnici, s respektabilnim međunarodnim karijerama iza sebe, kao i oni koji to tek možda žele postati. Sveukopno 654 umjetnika iz 20 država svijeta - odaje iznimno talentirana umjetnica, a kad govorimo o zemljama svijeta to su: Australija Kanada, Njemačka, Irska, Izrael, Italija, Japan, Novi Zeland, Norveška, Rumunjska, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Singapur, Južnoafrička Republika, Švedska, Tajvan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Wales.

 

Foto: Nagrađeno umjetničko djelo s potpisom Branka

 

Svi njeni radovi inspirirani su glazbom i nastaju uz glazbenu podlogu, a ljepotu njeno izričaja prepoznao je i stručni žiri sastavljen od likovnih akademika kojima je Šibenčanka nije nepoznata. Dapače. Ovo je njen osmi po redu rad koji je inozemni međunarodni žiri prepoznao i nagradio. Na istom natjecanju prošle godine, Branka je osvojila prvo mjesto u istoj kategoriji, a ponijela i Grand Prix za sveukupnu pobjedu u svim kategorijama. 

 

Londonska online galerija i galerija iz San Francisca predstavile su nekoliko njenih radova kao “Feature of the week”, osvojila je četvrto mjesto na European Art Award 2016 ...

 

- Nagrade i priznanja ovog tipa puno mi znače iz dva razloga. Meni kao umjetnici stalno je prisutan strah i nesigurnost je li to što  stvaram dobro ili je samo 'nako'.  Stalno samu sebe izazivam u svom stvaranju provodeći većinu dana učeći samu sebe slikati. Iako svakodnevno dobivam pohvale od strane obitelji, pravih i virtualnih Facebook prijatelja, ja se kao umjetnica stalno preispitujem. E,  zato mi priznanja stručnog žirija na međunarodnim natjecanjima puno znače - priznaje umjetnica dodajući:

 

- Nagrade i priznanja mi, osim zadovoljstava, donose publicitet i promociju što mi olakšava komunikaciju i prodaju na svjetskom tržištu. Zahvaljujući tome moje slike su pronašle svoj novi dom diljem svijeta - otkriva Branka čiji se radovi mogu pronaći u zemljama poput Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Italije, Turske ili, pak, egzotičnih zemalja poput Saudijske Arabije, Hong Konga te daleke Australije.

 

Ova slikarica svakako je jedna od najboljih ambasadorica svoga grada, a o njoj, pak, najviše govore njeni radovi, nagrade i priznanja koja za njih redovito prima.  

 

Iz kategorije: Kultura