Datum objave: 12. Rujan 2016

Nova ideja Šibenčana čiji umovi ne spavaju: 950. obljetnica u bojama šibenskih gradskih četvrti

Šibenik News
Šibenik News

Iz udruge Disco Gimnazija Šibenik stiže još jedna (kreativna) ideja koju je, kako doznajemo od predsjednika udruge, Darka Relje, podržao muzejski savjetnik, arheolog i fotograf Željko Krnčević. Upravo njegova podrška bila je vjetar u leđa da ideja ne ostane samo na riječima već preraste u djelo.

 

Namjera Udruge je pokrenuti inicijativu za izradu majica s logotipom 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika koja bi bila posvećena svim četvrtima, a čija bi imena bila ispisana na poleđini majica koju bi, pak, obilježila i boja. Svaka četvrt dobila bi svoju boju.


- Svaka gradska četvrt dobila bi svoju boju, a da ne bi došlo do svađe ili prepiranja, boje ćemo izvlačiti iz šešira. To radimo s namjerom da uveličamo svečanost 950. obljetnice, da bude zanimljivija i da imamo lijepu i trajnu uspomenu - objasnio je Relja.


Majice bi se nosile za vrijeme održavanja povratničkog koncerta glazbene legende Mate Miše Kovača 29. rujna u šibenskom Docu, a autor ideje nada se da će ideju prepoznati i Šime Strikoman, fotograf koji je postao sinonim za milenijsku fotografiju.

 

- Siguran sam da bi šarolikost majica tu fotografiju učinila zanimljivijom - priznaje Relja. Prije nego što se krene u realizaciju ideje, Relja se nada i poziva sve čelnike gradskih četvrti da mu se jave s barem približnim brojem u kojem bi se majice tiskale.

 

- Majice bi se za početak ne bi plaćale ni lipe, kupovale bi se nakon što bi bile gotove, a sve što se prikupi išlo bi u humanitarne svrhe, odnosno utrošilo bi se u nešto šibensko poput obnvoe portala, vrata ili, ako gradski oce dozvole, a što nam je velika želja, da napravimo fontanu koja je nekoć stajala ispred zgrade Lučke kapetanije na obali. Može biti i replika koja neće biti u izvornoj veličini, ali da ima četiri špine - otkriva Relja, dodajući da je davno uklonjena fontana još uvijek veliki podsjetnik na stari Šibenik, mladost nešto starije generacije Šibenčana koja se još sjeća osjećaja osvježenja koji je fontana pružala.


Svi koji žele sudjelovati u realizaciji ideje mogu kontaktirati Udrugu Disco Gimnazija putem elektroničke pošte i to putem E-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. O aktivnostim u tijeku svakodnevno će prenositi i Županijski Radio Šibenik kao medijski promotor inicijative.  

Iz kategorije: Kultura