Datum objave: 04. Rujan 2016

FOTO:Promocija 'Zavjeta' još jednom privukla velik broj ljubitelja lijepe pisane riječi

Šibenik News
Šibenik News

U intimnoj atmosferi veličanstvenog i ispunjenog klaustra sv. Frane u Šibeniku,  dr.sc. Iva Kurelac, dr.sc. Ivica Poljičak u društvu književnice Orijane Koloper pričali su o romanu 'Zavjet' koji je sinoć, 3. rujna, dobio još jednu šibensku promociju i to ovog puta u sklopu programa Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku.


Ulomke iz hvaljenog romana čitali su glumci Jakov Bilić i Roni Lepej dok su kao glazbeni gosti nastupili pijanist Borna Erceg i mezzosopranistica  Jelena Pletikosa.


Pričajući o Šibeniku  iz 17. stoljeća znanstvena suradnica HAZU Iva Kurelac podsjetila je nazočne i na znanstveni skup koji će se organizirati u Šibeniku koncem rujna, a povodom 950. godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika.


Autorica romana Orijana Koloper govorila je o motivima pisanja o tom bremenitom šibenskom vremenu, dok dr.sc. Ivica Poljičak nije štedio riječi hvale na račun romana šibenske neviste koji je od samog izlaska iz tiska na prvim mjestima najčitanijih knjiga u Hrvatskoj. 


Mladi šibenski glazbeni par Borna Erceg i Jelena Pletikosa iskoristili su priliku pa su još jednu promociju ljubavnog romana povijesnih konotacija iskoristili za najavu skorašnje izvedbe prve šibenske komične opere 'Turia i Plamenko' čiji su autori. 

 

 

Naslovna fotografija i galerija: Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura