Datum objave: 01. Rujan 2016

FOTO Otvorenje Outlooka u Pulskoj areni - bili smo svjedoci najvećeg slavlja bass glazbe u Europi

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Najmlađi potomak, od čak jedanaestero službeno potvrđene djece, nikad preboljene kultne reggae ikone Boba Marleya, Damian Robert Nesta "Jr. Gong" Marley sinoć je po prvi put nastupio u Hrvatskoj. Gdje drugdje nego na otvorenju devetog izdanja najvećeg festivala bass glazbe i soundsystem kulture u Europi - Outlook festivala koje se održalo u čarobnom okruženju najvećeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj - Pulskom amfiteatru.

Po riječima organizatora festivala, zadnjih osam godina pokušavaju dovesti u Pulu jednu od vodećih svjetskih zvijezda reggae scene i ove godine im je to napokon pošlo za rukom. Koncert Damiana Marelya tako je sigurno bio najveći ovogodišnji glazbeni događaj u tom nekom, nazovimo ga, alternativnom žanru pop kulture.

Uzimajući u obzir sve gore navedene činjenice onda ni ne čudi da je sinoćnji koncert bio rasprodan do kraja i da se do zadnjeg trena tražila karta više. Kako priliči događaju organizacija je bila na visokom nivou, od pozornice, rasvjete, razglasa pa do odlične atmosfere na užarenom pijesku u središtu Pulske ljepotice.

Uz Damiana na velikom koncertu otvorenja Outlooka nastupili su i hip hop sastavi ASM i Slum Village, kao i britanski Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu koji su prije i nakon Marleya oduševili publiku svojim žestokim plesnim dub setovima.

Večeras počinje i glavni dio Outlook festivala, četiri dana slavljenja bass glazbe na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule, gdje će preko 300 izvođača nastupiti na čak 12 pozornica, ispred kojih će se izmijeniti oko 15 000 posjetitelja svaku večer.

U našoj fotogaleriji pogledajte dio atmosfere sa sinoćnjeg koncerta otvorenja Outlooka, a galerija ne bi bila galerija kad među njima ne bi bilo i Šibenčana koji su redoviti gosti pulskog festivala. 

Iz kategorije: Kultura