Datum objave: 27. Srpanj 2016

Gužva u 16-ercu: Ovaj tjedan 'pljušte' događanja po Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Tri festivala, dva glazbena i jedan filmski, dva koncerta te manifestacija i Brod kulture sve su što se u Šibeniku nudi do kraja ovog tjedna, a kad završi treće izdanje SuperUho festivala u nedalekom Primoštenu moći ćemo svi staviti prst u uho i brojati zjake do druge polovice kolovoza kada se očekuju tradicionalne Večeri dalmatinske šansone i posve novi Membrain festival u  Minerskoj. 

 

Događat će se u međuvremenu zanimljivosti koje vrijedi posjetiti poput Sweet Sound of Summer koji se devetu godinu za redom održavaju prve subote u kolovozu na odbojkaškom igralištu na Jadriji ili, pak, Deboto festival i po koji hommage koncert. Ono što želimo naglasiti je natrpanost programa u ovom tjednu dok prethodnih tjedana raspored nije bio ni približno gust.

 

U samo sedam dana, brojajući od ponedjeljka do nedjelje, na području Šibenika održava se Supertoon, festival animiranog filma te English Brass Academy Summer.

 

Ove, pak, srijede, 27. srpnja, zaustavit će se promet Šibenskim mostom zbog obilježavanja 50 godina otkako je sagrađen, a samim time označit će se i početak sedmodnevne manifestacije LjeTUj na Martinskoj koja traje do 2. kolovoza i svakog dana nudi filmski i glazbeni program, odnosno drive in kino i koncerte različitih bendova i DJ-a.  Također danas, na tvrđavi Barone održat će se promocija deveto izdanja zbirke 'Brod u boci' Arsena Dedića, a odmah nakon toga na istom mjestu održat će se filmski program 'Srijedom po svijetu'. 

 

Sredina tjedna i dalje je u znaku programa Supertoona, English Brass Academy Summer čiji će članovi održati koncert u 20.30 sati ispred Kazališta u Šibeniku. 

 

Četvrtak, 28. srpnja, još jednom donosi Supertoon, LjeTUj na Martinskoj te EBAS uz dodatak ploveće knjižare Brod knjižara te hommage koncert Arsenu Dediću na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila. 

 

Petak, 29. srpnja, i dalje je u znaku Supertoona, LjeTUj na Martinskoj, EBAS-a, ali i šestog izdanja Regisu festivala koji dovodi deset glazbenih sastava i nekoliko DJ-a. 

 

U subotu, 30. srpnja, ostaju tek Regius, EBAS i LjeTUj na Martinskoj no do kraja tjedna ostalo je još dovoljno vremna za neke nove najave. Gužvoviti kraj srpnja, nema što.

 

 

Iz kategorije: Kultura