Datum objave: 27. Srpanj 2016

Gužva na Baroneu zbog promocije Arsenovog 'Broda u boci'

Šibenik News
Šibenik News

Bit će ovo ugodna ljetna noć na Tvrđavi Barone, program započinjemo u 20.30 sati kada kreće predstavljanje devetog izdanja prve zbirke pjesama Arsena Dedića "Brod u boci". Intimnom sjećanju na velikog umjetnika će prisustvovati Gabi Novak i Matija Dedić, a Arsenove stihove čitat će Lea Dekleva, Miroslav Tadić i Branko Bubica.


Promocija je upriličena kao uvod u veliki hommage koncert kojim će obitelj i prijatelji obilježiti njegov rođendan na pozornici Tvrđave sv. Mihovila u četvrtak 28. srpnja. Jazz za vječnost, glazbena poslastica čiju okosnicu čine Matijini aranžmani očevog stvaralaštva započinje u 21 sat. Matiji će se na pozornici pridružiti Jazz orkestar HRT-a, Gabi Novak i Lea Dekleva, Alen Slavica, Ivo Pattiera, Miroslav Tadić i Klapa Maslina.



Filmski program na tvrđavi Barone nastavljamo švicarskim filmom “Djeca s planine Naf” redateljice Alice Schmidt. Ovo je priča o jednom sasvim drugačijem odrastanju, na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta gdje se za dopisivanje još uvijek koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svakog dana deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuta Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi. Uz to,ova djeca suvereno upravljaju svim poljoprivrednim strojevima, pomažu na farmama svojih roditelja i žive život koji je gradskoj djeci potpuno nezamisliv.


Projekcija filma zbog najavljene promocije knjige može kasniti petnaestak minuta.

Iz kategorije: Kultura