Datum objave: 26. Srpanj 2016

Arsenov 'Brod u boci' stiže u rodni mu Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

U svibnju je nakon dugih 28 godina ponovno objavljena prva zbirka pjesama Arsena Dedića "Brod u boci", koja će sada imati predstavljanje i u Arsenovom gradu, Šibeniku. Povodom objave zbirke zadovoljstvo nam je pozvati vas na druženje koje će se održati u srijedu 27. srpnja u 21 sat na Tvrđavi Barone.

 

Predstavljanje novog "Broda u boci" održat će se povodom koncerta sjećanja na Arsena Dedića "Vraćam se tu", koji se dan kasnije održava na Tvrđavi sv. Mihovila. Druženju će prisustvovati Gabi Novak i Matija Dedić, a Arsenove stihove čitat će Lea Dekleva, Miroslav Tadić, Siniša Škarica i Branko Bubica.

 

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.

 

- Brod u boci je bilo nemoguće nabaviti posljednjih godina. S Arsenom smo dogovarali 9. izdanje, ali prošli kolovoz nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku - izjavio je Krešimir Blažević, izdavač.

 

- Knjiga je onda bila strašno važna, a očito je težinu i imidž zadržala i danas. Meni je drago da je izdavač upravo glazbena knjižara Rockmark, da je to njihova prva knjiga. Teško je ponoviti ona vremena iz raznih razloga, ali vjerujem da će on sigurno dobar dio uspjeti ealizirati i ovim vremenima -istaknuo je Matija Dedić.

 

[Knjiga će na oba događaja - druženje i koncert - moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 60 kuna].

 

Izvor: Rockmark.hr

Iz kategorije: Kultura