Datum objave: 26. Srpanj 2016

Nedjeljni Zvuci Krke na Roškom slapu uz sopranisticu Sandru Bagarić

Šibenik News
Šibenik News

Poznata operna pjevačica, sopranistica Sandre Bagarić održat će koncert u nedjelju, 31. srpnja,  u 20 sati na Roškome slapu.

 

Organiziran je besplatan prijevoz s dva autobusa s polaskom u 18.00 iz Šibenika: Poljana – tržnica – Baldekin – Vidici (nasuprot Tommya) – Konjevrate – Drinovci (ispred crkve Imena Isusova) – Roški slap. Povratak autobusa s Roškog slapa je u 22 sata.


Sandra Bagarić, sopranistica iznimnog glasa u čijim nastupima uživamo već godinama, održat će koncert uz klavirsku pratnju supruga Darka Domitrovića, vrsnog međunarodno priznatog glazbenika i skladatelja. Zavidnu karijeru Sandra Bagarić stekla je nastupajući sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRTa, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar i Tamburaškim orkestrom HRTa a koncertno je nastupala u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Hrvatskoj, Italiji, Izraelu, Japanu, Mađarskoj, Njemačkoj, SADu (Florida, Puerto Rico, Hawaii) i Sloveniji.


Sopranistica Sandra Bagarić izdala je više CDa: Sonata od sna, BelCante-Teatar marmelade, Adagio i Ave Maria. Djeluje i kao voditeljica glazbenih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Očekuje nas iznimno zanimljiv, dinamičan i interpretacijski kvalitetan koncert sastavljen od popularnih melodija iz klasičnog i opernog opusa kao i dio iz zabavnog repertoara ovih vrsnih umjetnika.


Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove godine posvećena je prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Sandre Bagarić u nedjelju će moći uživati i u izložbi karikatura Ekološke zavrzlame autora Svete Bjelića.

 

Tijekom kolovoza očekuju nas koncert Edina Karmazova o čijem će datumu održavanja javnost biti obaviještena i koncert Gorana Karana 26. kolovoza u 20 h na Roškome slapu.

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.

 

Iz kategorije: Kultura