Datum objave: 23. Srpanj 2016

FOTO "Iskopčani" Goran Bare i njegove Majke pripredili koncert sezone na Tvrđavi

Igor Bergam
Igor Bergam

 

To je taj šibenski paradoks i kvazi-elitizam šibenske publike. U sklopu "Unplugged festivala" prvu večer na tvrđavi sv. Mihovila nastupao je Neno Belan. OK, hvaljeni i nagrađivani domaći kantautor, ali ruku na srce, pjevač koji nastupa svako malo na svakoj drugoj "ribarskoj fešti" u županiji.Tribine pune do zadnjeg mjesta, traži se karta više.

Sinoć, na istoj lokaciji, u sklopu iste manifestacije, isto tako unplugged, nastupili su Goran Bare i njegove Majke. Valjda zadnji čovjek najkvalitetnijeg hrvatskog blues rocka, kojeg u Šibeniku nismo gledali od Kulturaljke 2012. kad se pod šatorom u TEF-u nekako naguralo 1300 duša. Sinoć tribine na Mihovilu - poluprazne. Doduše tome u prilog sigurno ide i cijena ulaznice koja se kretala od 120 do 160 kuna , ali opet, to nije smetalo istoj toj šibenskoj publici dan prije.

 

Šteta što je bilo tako, jer je ta polovica tribina ostala zakinuta za odličan odličan koncert u trajanju više od 2 sata, gdje je dobro raspoloženi Bare odabrao izvrstan set svojih pjesama, pisanih valjda u svojim najgorim razdobljima života, koje su sinoć tako dobro zvučale "bez struje". Atmosfera je bila melankolično depresivna i vodila je publiku u trans i u neke druge svjetove, koje je valjda samo Bare vidio i doživio, ali publika je uživala u svakoj sekundi gitarskih solaža ili Baretovih komentara između pjesama. Počeo je sa "Mršavim psom", završio sa "A ti još plačeš", a na bis su se vratili nakon mnogo truda publika i nagradili to sa još skoro pola sata repertoara. I bez obzira na pokoji zaboravljeni dio teksta, vikanje nebuloznih parola i padanje po bini, Bare je sinoć odradio odličan koncert, i baš zbog tog svoj posebnog stila oduševio sve posjetitelje. 

 

Mi smo puno više slušali i plesali nego fotkali, ali svejedno, evo fotogalerije u nastavku da doživite malo atmosfere. 

Iz kategorije: Kultura