Datum objave: 18. Srpanj 2016

FOTO: Njeno veličanstvo Skye i Ross s ostatkom oduševili publiku na sv. Mihovilu

Šibenik News
Šibenik News

'Lost control down by the sea' nije pjesma kojom su Skye & Ross (Morcheeba) otvorili koncert na ljetnoj pozornici na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, ali svakako je stih iz njihove pjesmarice desetljećima stare koji najbolje opisuje atmosferu sa sinoćnjeg koncerta na krovu Krešimirovog grada. 

 

'Trigger  Hippie' pjesma je kojom su, pak, od prve sekunde koncerta do samog kraja publiku držali u zanosu dostojnom ljetne noći na Mediteranu. Tko je još sumnjao, sinoć je potvrdio - kvalitetan bend ne kvari se s godinama i  ne radi razliku među generacijama, ujedinjuje sve godine u jednu naciju koja diše u skladnom ritmu pod dirigentskom palicom benda. 

 

Skye & Ross uz pratnju uglavnom Skyeine obitelji, dvadesetogodišnji sin na bubnjevima, prošarali su Morcheebinom ostavštinom ponudivši tako publici najbolje iz svoje duge povijesti, a isporučili su joj i sigurnu dozu pjesama s novog albuma 'Fortune' koji ujedno promoviraju na turneji.

 

Koncert u Šibeniku jedini je koji će u sklopu turneje održati u ovom dijelu regije ili regije općenito, nebitno. Važno je da je publika valjda prvi put otkako je počela ljetna sezona otpustila kočnice na nekom velikom ljetnom koncertu (kakve smo imali prethodnih godina), a koji je savršeno odgovarao ambijentu čemu je definitivno pomogla i žena - zmaj - Skye Edwards održavajući komunikaciju s publikom što bismo bez problema mogli nazvati povremenim  tzv. small talks (mali noćni razgovori).

 

Podijelila je Skye tekilu s publikom, snimala je filmove umjesto njih, natjerala ih sve da uzmu mobitele u ruke i snimala selfije. 

 

Skye & Ross odlučili su nastupati pod drugim imenom nastojeći se odmaknuti od onog što je radila Morcheeba, ali Skye & Ross nikad neće pobjeći bendu koji su stvorili - i ne trebaju. Publici je svejedno kako se zovu sve dok u pjesmama, albumima, naposljetku i na samom koncertu uživaju u glazbi koja hipnotizira, raspleše, raznježi, usreći... Posebno onda kad tri minute svog koncerta posvete preminulom kolegi, uzoru i idolu, Davidu Bowieju.

 

Pozornicu su podijelili i sa zaljubljenim šibenskim parom, Sarom i Danijelom odabranim za protagoniste video spota koji zadnjih dana snimaju ne samo na području Šibenika već cijele županije koji su, pak, oduševljeni cijelom britanskom ekipom.

 

Pljesak ide i kantautorici Lovley Quinces koja je uvela publiku u koncertnu noć ponad šibenskih krovova, kao i autorima DJ seta pod tribinama, Radi Kristiću i Milanu Živkoviću koji plesnim cipelicama nisu dali trenutka odmora dok sat nije otkucao dva!

 

Jesmo li spomenuli da je tvrđava sv. Mihovila bila puna?! Bila je i ponovilo se nekad uskoro jer nije sinoćnji koncert nikomu otvorio oči niti je 'otkriti toplu vodu' reći da najljepša ljetna pozornica na Jadranu zajedno s publikom zaslužuje i može puno više od hommage koncerata. 

 

Dodajmo i to da je poznati šibenski dizajner nakita, Danijel Hrg obogatio Skyeinu kolekciju nakita jednom svojom ogrlicom koju joj je poklonio, uručio nakon koncerta.

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Kultura