Datum objave: 15. Srpanj 2016

Povratak Gospine slike u kapelicu i prvi samostalni koncert Četiri tenora u Dalmaciji

Šibenik News
Šibenik News

Svečani povratak Gospine slike, koja je iz svetišta na Gradini u Župnu crkvu prebačena 2. srpnja na blagdan Gospe od kapelice, obilježava se u ovu nedjelju 17. srpnja. Svečana procesija kreće iz Župne crkve i prati Gospinu sliku do obale gdje se slika ukrcava na Gospin brod koji plivajući i u brodicama prate brojni vjernici. Procesija ide i kopnenim putem, a sve završava svečanom Svetom misom pored Kapelice na poluotoku Gradina. Povratkom Gospine slike u kapelicu završava se ova najljepša Rogoznička duhovna, folklorna i tradicijska manifestacija blagdana Gospe od kapelice.

 

Procesija se obilježava vec 240 godina od vremena kada je prema predaji ribar Tumburko lovio ribu na rtu poluotoka Gradine i ugledao neobičnu svjetlost. Kada se približio ugledao je svetu sliku koja prikazuje Djevicu Mariju u posjetu Elizabeti. Sliku je čak tri puta nosio kući, ali se ona na neobjašnjiv način vraćala uvijek na isto mjesto. Rogozničani su to protumačili kao Gospin znak pa su na tom mjestu podigli kapelicu u znak štovanja.

 

U zabavnom dijelu programa od 21:30 sati Turistička zajednica općine Rogoznica poziva sve na besplatni koncert fenomenalnih Četiri Tenora (Marko Škugor, Marko Pecotić, Đani Stipaničev i Vlado Garić), inače njihov prvi samostalni koncert u Dalmaciji u ovom sastavu.



Satnica:
09:30 sati: početak procesije
21:30 sati:  početak zabavnog programa – Četiri tenora (Marko Škugor, Marko Pecotić, Đani Stipaničev i Vlado Garić). 

Iz kategorije: Kultura