Datum objave: 13. Lipanj 2016

Sisački aktivisti: Performans Šarena vojska zdravlja u subotu u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Novi svijet, udruga za djecu i mlade osnovana je u Sisku 1997. godine, a u proteklih 19 godina na području vaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih osmislila je, organizirala i provela više od 1.500 projektnih aktivnosti sistematiziranih u 7 programskih područja.

 

Ovoga proljeća u osam gradova Hrvatske provodimo projekt malog interaktivnog glumačkog performansa pod nazivom Šarena vojska zdravlja koji je izvorno osmišljen unutar naše udruge, a ove godine realizira se u sklopu programa inovativnih oblika borbe protiv ovisnosti uz potporu Ministarstva zdravlja uz partnerstvo s Televizijom Student iz Zagreba i Glazbenom školom Frana Lhotke iz Siska.

 

Cilj programa je kazališnim performansom na inovativan, zabavan i kreativan način upozoriti javnost na štetnost ovisnosti, ali i promicati zdrav i aktivan stil života među djecom i mladima diljem Hrvatske.

 

Stoga će u subotu, 18. lipnja,  u vremenu od 11.00 do 13 sati izvesti seriju performansa na terasama kafića u Šibeniku, mjesto na kojem će predstaviti projekt je caffe bar Harmonija (Kralja Držislava 3, Šibenik), s početkom u 10.30 sati.

Iz kategorije: Kultura