Datum objave: 09. Lipanj 2016

Još malo pa nestalo: ostalo vrlo malo ulaznica za 'The Queen Simphony'

Šibenik News
Šibenik News

'The Queen Simphony' premijerno na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku u izvedbi Šibenskog pjevačkog  društva Kolo i prijatelja ujedno je i koncert kojim se otvara ljetni program na jedno od najljepših pozornica na Jadranu.

 

U petak, 10. lipnja, s početkom u 21 sati, čut će se poznati zvuci, glazbena čarolija kojom je nekoć 'dirigirao' glas jedinstvenog Freddiea Mercuryja. Da su Šibenčani i ostali itekako zainteresirani čuti što su zadnjih mjeseci pripremali šibenski Kolaši u suradnji sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga RH, pokazuje i to da je dan do održavanja koncerta ostalo tek nekoliko desetaka ulaznica.

 

 

'The Queen Simphony' na tvrđavi sv. Mihovila nosi dvostruku simboliku. Kolaši su je odabrali za svoje drugo pojavljivanje na ljetnoj pozornici ponad starih krovova šibenskih kuća zbog 70. obljetnice rođenja glasovitog pjevača, Freddieja čime se Krešimirov grad pridružuje ostatku svijeta u proslavi glazbenikovog rođendana.

 

Osim toga, lijep je to poklon kraljevskom gradu koji ove godine obilježava 950. godina od najstarijeg sačuvanog pisanog spomena grada Šibenika. 

 

- Simfonija je većim dijelom instrumentalna uz povremene, izrazito moćne i upečatljive zborske dionice. Radi se o potpuno drugačijem pristupu od svega što je Kolo dosad izvodilo te će nas publika imati prilike vidjeti u pomalo neobičnom izdanju - svojedobno je poručio Krešimir Grubić,  predsjednik šibenskog Kola. 

 

Iz kategorije: Kultura