Datum objave: 03. Lipanj 2016

Otvara Lothea BB: Popularni britanski modni brendovi od subote u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Stari pazar u Šibeniku postaje sve zanimljiviji. Nakon otvorenja Geo i Dizajna koji nudi zanimljivu kombinaciju pružanja geodetskih i drugih usluga s prodajom kreativnih i maštovitih rukotvorina, na istom mjestu, a u Ulici Fausta Vrančića na broju 1 otvara se trgovina odjećom koja kupcu garantira – jedinstvenost i dašak londonskog štiha.

 

Riječ je o Lothea BB trgovini koja u Šibenik dovodi omiljene britanske brendove posebno omiljene na londonskim ulicama koja će svoja vrata otvoriti već ove subote, 4. lipnja, s početkom u 10 sati.


Za sve je 'kriva' šibenska nevista, Mandica Crljen Šimić koja se nakon dugogodišnjeg rada za različite trgovine, poslodavce odlučila za samostalni 'biznis' i to onaj koji joj najbolje 'leži', a koji ujedno podrazumjeva ono što voli – britanske modne brendove u količinama i veličinama koji kupcu garantiraju – unikatnost.

 

Unikatna je sama po sebi i Mandica, majka dviju kćerki čija se imena kriju u nazivu trgovine, a koje su, također, dale svoj obol nazivu dodavši na kraju – BB.


Mandica u Šibeniku živi zadnjih deset godina. U grad je stigla zbog fakulteta, no ostala je zbog ljubavi. Kaže da obožava grad i vjeruje u njegovo oživljavanje u čemu sad aktivno sudjeluje.

 

- Osim što sam rođena trgovkinja, rođeni sam vođa, pa osim u stanovitom trgovačkom centru, pored toga što sam uvijek radila kao voditelj, prošla sam brojne edukacije, seminare i bez obzira na sve ovo je moj najveći životni izazov. Odmah nakon biti mama – priznala je Buba, kako je prijatelji od milja zovu.


Poduzetna Buba odlučila se na rizik, prihvatila je sve dobro i loše što donosi samozapošljavanje no spremna je ostvariti ne samo svoje snove i želje, već i one svojih budućih kupaca.

 

- Htjela sam ponuditi nešto neobično, nešto novo. Svojim curama uvijek kupujem vani i britanske brendove. Zadovoljna sam njihovom cijenom i markom. Inače sam veliki ljubitelj second hand trgovina i to mi je bio prvotni plan, ali sam od toga brzo odustala. Bilo mi je prekomplicirano – kazala je.


Primark, River Island, Monsoon, New Look, Top Shop samo su neki od brendova koji će biti zastupljeni u prostorima Lothee, a cijene će se kretati u rasponu od 60,00 do 250,00 kuna s iznimkom večernjih haljina s etiketom Dorothy Perkins koje će biti nešto skuplje.

 

-Jučer sam dobila šest paketa odjeće i nisam znala što je u njima. Bila sam hrabra. Zamisli da naručiš nešto i ne znaš što je unutra. I zadovoljna sam – otkrila je smjela poduzetnica.

 

Sreća pomaže hrabre. Njeni dobavljači su Premier Qulting company Ltd. / Q Clothing i Parker Lane limited iz Londona te Tie Break gmbh iz Njemačke. Svaki račun plaćen je u Londonu, nikakav e-bay nije došao u obzir.

 

-S obzirom da su samo torbe zapele, poslužila nas je sreća posebno jer smo sa svim dobavljačima radili prvi put – tvrdi.


Cijeli prostor Lothea BB trgovine odisat će londonskim duhom, rukotvorinama poput drvenog namještaja koji će se, također, prodavati, a moći će se naručiti izrada u dogovoru s autorom.

 

- Onaj važan 'touch' koji sam htjela u svom dućanu, osim Londona, su anđeli jer su oni samom uvijek i, u stvari, riješavaju one stvari poput 'fali ti još jedan papir' – s osmijehom će hrabra Mandica.


No tu nije kraj. Ono što će prvi posjetitelji vidjeti na otvorenju nije ono što će imati u ponudi cijelo vrijeme jer poduzetnica namjerava pažljivo osluškivati želje svojih kupaca i ispunjavati ih, po mogućnosti.

 

- Zaista sam spremna ispuniti želje i potrebe običnog naroda jer, kako ja kažem, mi smo dućan za narod, ali isto tako možemo biti i za one malo dubljeg džepa. Ono ćemu se već sad veselim je dječja robica koju planiram naručiti i do kraja mjeseca da i to budu u trgovini – otkriva, dodajući da spomenuti brendovi nisu jedini koji će ući na vrata trgovine,  a  u ponudi odjeće ima mjesta i za muške ljubitelje londonske mode.

 

Dio plana je dovesti u Šibenik brendove poput Zare, Bershke, Stradivarius i njima slične te bi to bila outlet prodaja.

 

- O tome sam razmišljala i ranije, ali zbog ograničenih financija nisam mogla sve odmah povući. Vidjet ću kako će kupci disati, što bi htjeli. Napravit ćemo neku vrstu ankete. Isto tako, imam već pripremljene dobavljače u Milanu, ako bude postojao veći interes za onim skupljim brandovima poput Trussardija, Desiqual, Armani, US Polo, ali to su sve moje rezerve i mogućnosti ispunjavanja želja kupaca – ispričala je Buba, ne skrivajući da je ipak London njena prva i najveća ljubav.

 

U Lothei BB s vremenom će biti i tzv. Loyality kartice, e-mail mreža će se raditi kako broj kupaca bude rastao, a internetska stranica je u izradi. U međuvremenu, aktivnosti Lothee BB mogu se pratiti na istoimenim profilima otvorenim na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

- Mislim da će u subotu sve biti spremno za prodaju što se blagajne tiče i to, ali nije nužo da kupuju jer budem li se morala i na to misliti tog jutra, bit će teže. Zasad, odaziv je dobar, zadovoljan sam – poručila je Buba. psremno za prodaju ,ali nije nužno. Odaziv je dobar, zadovoljna sam- poručila je Buba.  

Iz kategorije: Kultura