Datum objave: 16. Svibanj 2016

Počinje jedinstven spoj likovne i glazbene umjetnosti - Svibanjske glazbene večeri

Šibenik News
Šibenik News

Svibanjske glazbene večeri koje se tradicionalno održavaju u prostoru Galerije sv. Krševana na Gorici u Šibeniku ove godine započinju u utorak, 17. svibnja, koncertom glazbenika Bruna Philippija (klarinet) i Ivana Bratoša (klavir).

 

Ulaz na koncerte je besplatan, a svi programi počinju u 20.30 sati.

 

Glazbeni program koji se održava 11. godinu zaredom zajednički organiziraju spomenuta Galerija te Glazbena škola Ivana Lukačića iz Šibenika.

 

- Kao i dosad rukovodili smo se programom u kojem nastupaju mladi umjetnici koje čeka blistava umjetnička karijera pa tako podsjećamo da je ovdje prije pet godina nastupio Aljoša Jurinić za kojeg tada niste znali, a danas nema tko nije čuo za njega budući da je riječ o jednom Hrvatu koji je ušao u finale Chopenovog natjecanja – kazao je ravnatelj Glazbene škole, Rudolf Vučić.

 

Od ostalih koncerta koji će biti četiri u sklopu Večeri tu su nastup pijanista Karla Ivančića (20. svibnja, petak), potom koncert nastavnika šibenske glazbene škole (25. svibnja, srijeda), te gostovanje Klavirskog trija u sastavu pijanistice Petra Gilming, Sho Akamatsu s violinom te violončelist Branimir Pustički.

 

- Uvijek istaknem koncert nastavnika Glazbene škole koji me veseli. Ove godine nastupit će gotovo svi nastaviti. Glazbena škola obilježila je 80. obljetnicu, a prosjek godina nastavnika je upola manji tako da su u najboljim godinama da pokažu najbolje od sebe u svom pedagoškom radu, da pokažu kako sviraju svoje instrumente – naglasio je Vučić.

 

Jedna od posebnosti Svibanjskih glazbenih večeri svakako je spoj dviju umjetnosti, likovne i glazbene, pa tako glazbeni program skladno prate radovi umjetnika Munira Vejzovića izloženi u Galeriji sv. Krševana, domaćinu programa.

 

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Kultura