Datum objave: 14. Svibanj 2016

FOTO: Velika završnica Festivala putnika - predavanja, nagrada i Pips chips & Videoclips

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što ih je kiša u petak popodne potjerala s otvorenog trga Male lože u Šibeniku, predavači Hrvoje Šalković, Vedran Mlikota i Hrvoje Rupčić svoje putešestvije podijelili su s publikom Hrvatskog festivala putnika udobno smješteni na sigurno pod krov kluba Azimut.

 

Prva večer Festivala koji slave putnike i putovanja, još je jednom privukla veliki broj publike i pokazala da tema putovanja i priče s ceste zanimaju mnoge.

 

Festivalski program drugog dana počinje već u jutarnjim satima u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, nastavlja se dodjelom Nagrade Dijana Klarić u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku potom popodnevnim predavanjima i naposljetku velikim koncertom Pips Chips & Videoclips.

 

2.dan festivala – SUBOTA 14.05.2016.

 

11:00h Ivona Bačelić-Grgić – „Island - zemlja koja očarava“. O kružnom putovanju po cesti broj 1, tzv. „ring roadu“ i zemlji očaravajućih krajolika...

Lokacija: Gradska knjižnica

 

12:00h Mladen Gaćeša, Biciklistički klub Pedalinac - “Biciklom od Zagreba do Pekinga“.O veselom i nezaboravnom biciklističkom putovanjudugom 11808 km, dvojice članova BK Pedalinac, Marka Mitića i Mladena Gaćeše.

Lokacija: Gradska knjižnica

 

17:30h Svečana dodjela nagrade "Dijana Klarić".

Lokacija: Hrvatsko narodno kazalište Šibenik

 

18:30h Hrvoje Jurić – „Cestom leda do kraja svijeta“. O bicikliranju Norveškom u ekstremnim uvjetima, od Osla do Nordkappa, 36 dana na temperaturi i do -21 stupanj.

Lokacija: Trg Ivana Pavla II

 

19:30h Jasen Boko - „Iran - zemlja o kojoj su nam lagali!“. Fascinantni svijet mitske Perzije iako zamagljen otrovnim oblakom propagande i danas je snažno prisutan. Iza tendenciozne kolonijalne priče zapadnih medija o Iranu kao navodnom središtu mračnih terorističkih sila i temelju osovine zla, krije se zemlja čija civilizacija i danas fascinira, zemlja sa širokim osmijehom i otvorenim srcem lokalnih stanovnika.

Lokacija: Trg Ivana Pavla II

 

20:30h Hrvoje Ivančić - „Sirija - korijeni sukoba i novinarski rad na terenu“. O Bliskom istoku na koji putuje zadnjih deset godina i Siriji koju je u sklopu reporterskog rada, posjetio tijekom rata dva puta. L

okacija: Trg Ivana Pavla II

 

23:00h, završnica festivala donosi jedan od najpoznatijih hrvatskih rock sastava, band koji od nastanka svojim albumima pomiče granice te redovito osvaja top liste.


Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava. 8 izdanih albuma sa pregršt hitova i nagrada u 20. godina postojanja svrstavaju Pipse u sam vrh hrvatske glazbene scene. Za nastup na Festivalu putnika spremaju presjek najvećih hitova jer kako Dubravko Riper kaže: "Svi smo mi putnici, astronauti na putu koji se zove život"

Lokacija: klub Azimut.
 

Iz kategorije: Kultura