Datum objave: 11. Svibanj 2016

Lega, lega, bit će svega: M.O.R.T. , Kandžija i Gole žene nova imena Regius festivala

Šibenik News
Šibenik News

Glazbeni festival Regius koji se ovog ljeta održava po šesti put nakon Sassje, otkriva još nekoliko imena iz redova ovogodišnjih izvođača koje ćemo slušati u Šibeniku, u organizaciji udruge P.A.R.K. (Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture).

 

Oni su John (vokal), Zvrk (gitara), Kikos (bas) i Mile (bubnjevi), točnije M.O.R.T. sinjski bend koji najčešće opisuju kao punk – blues izvođača i ovo ljeto stižu u Šibenik. I nisu sami, line up festivala pojačat će i slavonska ekipa Kandžija i Gole žene.

 

Kako nam govori bubnjar Mile, bend je vječno na turneji koji tek po potrebi mijena naziv, datume održavanja i album koji u odgovarajućem trenutku promovira, a ista će ih ovog ljeta dovesti na posljednji šibenski alternativni festival Regius koji se održava 29. i 30. srpnja na mjestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (u nastavku teksta - TEF).

 

- Alternative je sve manje posebno to vrijedi za male gradove stoga cijenimo poziv da dođemo na festival i što smo dobili super priliku promoviramo novi album 'Tužna kocka' i to baš na Regiusu koji je uvijek fino posjećen, održava se usred ljeta i svi nam govore da im odgovara – priča nam Mile, dodajući da će se s novim materijalom taman lijepo uklopiti u post-apokaliptični interijer festivalske lokacije.

 

M.O.R.T. trenutačno osvaja publiku i kritiku novim, trećim studijskim albumom, 'Tužna kocka' s koje je skinuta pjesma 'Olovni vojnici' za koji Mile kaže da je zasigurno njihova najbolja antiratna pjesma koju su mogli napisati.



Genijalno, neočekivano samo su dio epiteta koje nam prenosi bubnjar M.O.R.T.-a, kojima su poslušali novi album ujedno opisuju materijal. 


- Svi su predobri prema nama, kažu da je album nešto novo, nešto što je nadišlo album 'Odjel za žešće' – priznaje bubnjari koji je zajedno s ostatkom benda još 2013. godine odlučio da će glazba biti njihov život, a tzv. neverendless turneja njegova okosnica.

 

Kako uživo zvuči bend koji se svojedobno proslavio s hitovima 'Tango' ili 'Meni se pleše', a koji je album 'Tužna kocka' izbacio u prvi plan hrvatske rock scene, provjerite na Regiusu – festivalu koji njeguje alternativnu kulturu.

 

Drugi izvođač iz najave je, dakle, Kandžija i Gole žene konačno stižu na Regius gdje će, također, promovirati svoj zadnji, ali ne i posljednji studijski uradak 'Nema labavo' koji su izdali u prosincu 2015. godine.
Riječ je o izvođaču koje suvereno vlada regionalnom glazbenom scenom već deset godina, a zadnjim albumom potvrdio je status miljenika publike s područja bivše države koja sad već bez po muke rasprodaje koncerte.

 

- Konačno stižemo u Šibenik i to po prvi na Regius pa da nakon sto godina dođemo vidjeti što se tamo događa. Nakon šest godina konačno smo se uspjeli dogovoriti jer bih prethodnih godina bili ili daleko, ili preblizu… Drago nam je zbog toga pa ćemo malo peglati u Šibeniku – kazao je Kandžija uz nezaobilazno 'Lega, lega, bit će svega!'
 

Iz kategorije: Kultura