Datum objave: 12. Travanj 2016

ZNANSTVENI PROGRAM UŽIVO: Krešimir Mišak jednom mjesečno gostuje u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Nakon gostovanja u sklopu programa Fotopoetike 'Sajam riječi ritma i druženja', Krešimir Mišak vraća se u Krešimirov grad i to ne samo jednom već ćemo ga imati prilike slušati (i gledati) narednih nekoliko mjeseci u klubu Azimut u Šibeniku, jel', gdje će jednom mjesečno održavati predavanja na određene teme, teme koje mu osobno intrigiraju maštu, intelekt, tjeraju ga na razmišljanje i promišljanje.

 

Prvo gostovanje pod nazivom 'Tajanstveni Mjesec' najavljujemo za 29. travnja (petak) tekuće godine, a evo što o tome kaže Mišak.

 

- Mjesec je daleko tajanstvenije tijelo nego što smo naučeni misliti. Od neobičnih fenomena snimanih na Mjesecu teleskopima i iz sondi preko njegove veličine, matematike i geometrije koja odlikuje odnos Sunce-Mjesec-Zemlja pa sve do drevnih mitova o dolasku Mjeseca, naš svemirski pratitelj ostaje velika zagonetka koja svake večeri visi na nebu ispred naših očiju – poručuje.

 

Intelektualno druženje s Miškom počinje 21 sat uz besplatan ulaz za sve.

 

Sve je izglednije da su sitni noćni sati u šibenskom klubu Azimut najproduktivniji kad se radi o slaganju zanimljivih programa, a da je Azimutov šank najplodonosnija kuhinja iz koje izlaze najbolje ideje.
 

Iz kategorije: Kultura