Datum objave: 15. Ožujak 2016

Ansambl Lado večeras izvodi impresivan oratorij Kalvarija u Šibenskoj katedrali

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenčane danas očekuje prava glazbena poslastica. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u sklopu svoje tradicionalne korizmene turneje nastupit će večeras u 19 sati šibenskoj Katedrali sv. Jakova s oratorijem Kalvarija. Koncert je organiziran u sklopu Dana Kršćanske kulture, a povodom obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika, ističe IVO KRONJA, voditelj Ureda za odnose s javnošću Šibenske biskupije.

 

"Organizator Šibenska biskupija uvijek želi dovesti jedan kvalitetni program u sklopu Dana kršćanske kulture, tako da naši sugrađani vide ono najbolje što se može ponudi od kršćanske kulture. Kad se govori o glazbi i pučkom glazbenom izričaju tu Lado nema nikakve konkurencije. Lado će danas doći s oratorijem Kalvarija Ljube Stipišića Delmate koji je nastao na osnovu hvarskih korizmenih pučkih napjeva. Djelo jako impresivno zvuči pogotovo kad se izvodi u katedrali" kazao je Kronja.

 

Stipišić je oratorijem Kalvarija nastojao dočarati intimni doživljaj vjere i njezinih misterija u dušama domaćeg seoskog stanovništva.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: