Datum objave: 10. Ožujak 2016

Šibenski HNK ili kako spojiti umjetničku funkciju i komercijalno djelovanje

Šibenik News
Šibenik News

Ako bismo Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku dodjeljivali neku od uloga iz npr. Ezopovih basni, tada bi ono bilo - mrav. Upravo tako, marljivo i predano djelatnici šibenskog kazališta provode prve dane mjeseca ožujka i to ne samo u smjeru umjetničkog programa koji od teatra i očekujete. 

 

Šibensko kazalište svako toliko posluži i za neku drugu svrhu, često komercijalne naravi koja ima dvojaku funkciju, em puni gradsku blagajnu, odnosno riznicu, em širi lepezu mogućnosti kazališne zgrade. 

 

- Imali smo konferenciju svih direktora autokuće Porsche, direktori prodaje, marketinga.... I svi sudionici bili su oduševljeni našim kazalištem. Jednostavno su ostali 'paf' toplinom, atmosferom i širinom našeg kazališta u smislu kombiniranja nove tehnologije, starog i novog - kazao nam je producent šibenskog HNK, Željko Koloper Keke, zaslužan za veliki broj poslova u šibenskoj kazališnoj kući.

 

 

Pored svih djelatnosti koje obavlja, Koloper vodi i Facebook stranicu, odnosno nekoliko njih, koje pripadaju matičnoj kući te kao tzv. community manager Koloper mami buduće korisnike kazališnih usluga.

 

 

- Često tako stavim fotografije nekih zbivanja u kazalištu na Facebook jer ljudi često ne mogu samo tako vizualizirati što sve kazalište može, a da ne uključuje samo predstave  - objašnjava Koloper , te dodaje:

 

- Nakon toga, kad im vizualno dočaramo, brzo 'trznu' na pokazano - tvrdi. Na taj način, gradsko kazalište zadovoljava svoje umjetničko, ali i marketinško djelovanje. Često u tome, Koloper ima i pomoć proslavljenih Šibenčana kao što je to bio slučaj prošle godine s Maksimom Mrvicom kao zaštitnim licem zajedničke kampanje Croatia Airlinesa i Star Alliancea. 

 

- Šibensko kazališta pokazalo se kao idealno studio za snimanje kampanje koja nadilazi okvire i Dalmacije i Hrvatske. Bila je to veoma zanimljiva medijska kampanja koju je snimala agencija iz Londona, a koja je bila na svjetskoj razini čije je zaštitno lice bio naš Maksim Mrvica koji je uvjetovao da se kampanja snima u šibenskom kazalištu - prisjeća se Koloper.

 

 

Sve to, plaća se prema cjeniku Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, međutim, sve što djelatnici HNK svojim radom uprihode odlazi u gradsku riznicu odakle se kasnije raspodjeljuje na više djelova većem broju sudionika kulturnog, sportskog, društvenog i inog života u Šibeniku koji se financira iz proračuna Grada Šibenika. 

 

Sve to, tvrdi Koloper, ne utječe na količinu želje i volje da se iz sezone u sezonu radi više, bolje i jače. 

Iz kategorije: Kultura