Datum objave: 24. Veljača 2016

Bravo,mala!:Šibenska slikarica Branka primljena u Linus Gallery iz Los Angelesa

Šibenik News
Šibenik News

Čovjek ne mora biti profesionalac ili vrsni znalac umjetnosti da bi prepoznao vrijednost i ljepotu, pa i čaroliju radova šibenske slikarice Branke Grubić. Prepoznao je to umjetnički svijet van granica ne Krešimirovog grada, Hrvatske ili Europe već i onaj što joj se smiješi s obale s druge strane Velike bare, američka Kalifornija i tamošnje galerije koje se, ne pretjerujemo, otimaju za radove šibenske slikarice i tako od San Francisca do Los Angelesa i obratno. 

 

Linus Gallery poznata je i cijenjena galerija s poslovnicama u Pasadeni i Long Beachu, a dio natječaja koji provodi pod nazivom Cultural Icons Art Show je naša Branka. 

 

 

-  Galerija se bavi natječajima, izlaganjem i prodajom umjetničkih slika i fotografija. Budući da je vlasnica galerije i sama umjetnica (fotografkinja), i u tom poslu je preko 20 godina, preko raznih tematskih natječaja nastoji privući umjetnike iz cijelog svijeta da se prijave i na taj način prezentiraju svoj rad široj publici i većem tržištu - krenula je priču autorica čak triju radova koje je prijavila na natječaj i koji su prošli dalje. 

 

- Sada, nakon što je američki stručni žiri prihvatio sva moja tri prijavljena rada, Linus galerija će složiti on line izložbu. U narednim mjesecima će napravit intervju samnom, objaviti ga na svom portalu i društvenim mrežama, te zajedno sa mojim radovima, prezentirati "Branku" dizajnerskim časopisima, umjetničkim galerijama i portalima po SAD-u,....kupcima - objasnila nam je Branka.

 

 

Riječ je o radovima 'Love of my life' (Freddie Mercury), 'Nothing else matters' (James Hettfield) te 'Hey! You! Get off of my cloud' (Mick Jagger), a prikazi svjetskih poznatih glazbenika čije je stvaralaštvo nadilazi glazbu kao puko shvaćanje nisu slučajan izbor. Glazba je Brankina inspiracija, nedjeljiv dio njenog života i umjetničkog stvaranja. Tako će reći da slika ono što čuje. 

 

Međutim, njena američka priča tu ne prestaje. Nakon što je početkom tekuće godine osvojila Gran Prix, svoju prvu američku nagradu, za rad 'Just Breathe', nedavno je uslijedio poziv umjetničke galerije iz San Francisca.

 

- Riječ je o galeriji koja me želi zastupati u prodaji mojih slika. Krajem veljače kreće ta suradnja - otkriva umjetnica čiji se radovi već sad mogu pronaći u brojnim domovima i van grada u kojem stvara uz glazbu uz koju, kako kaže, čovjek živi i umire. 

 

 

Čini se da Amerikanci najbolje razumiju igru riječi koja (na engleskom jeziku) kaže: 'EartH without ART is just an EH', a djela s potpisom Branke upravo su taj ljepši, bajkovitiji i životniji dio Zemlje, umjetnosti koja svakodnevicu boja najljepšim bojama stvarnosti. I zato, možemo samo ponoviti Brankine riječi upućene sebi samoj: Bravo, mala! 

 

 

Piše:Snježana Klarić

 

Foto: Privatna arhiva

Iz kategorije: Kultura