Datum objave: 17. Prosinac 2015

FOTO Bili smo na pretpremijeri Star Warsa u Šibeniku - dvorane Cinestara prepune

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Obavijest fanovima Star Warsa: OVAJ TEKST NE SADRŽAVA SPOILERE.

Još tamo od 2010. godine, kad je otvoren šibenski Cinestar, nismo vidjeli onoliko ljudi u njemu koliko sinoć na hrvatskoj pretpremijeri novog nastavka kultne SF sage Ratovi zvijezda. To nas ni ne čudi budući da se radi o vjerojatno najočekivanijem filmskom nastavku u zadnjih 10 godina, od zadnje epizode trilogije prequela iz 2005. Karte su bile puštene u prodaju još prije mjesec dana, a čudesan je podatak da je u prvih par sati prodano više od 3500 karata samo u Zagrebu.

Redovi na blagajnama u kojima se čekalo na hranu i piće u ambalaži s likovima iz filma, crveni tepih, veliko fan platno za selfie, poklon poster za sve posjetitelje, sve nas je to dočekalo sinoć u kinu na kraju grada. Nakon rasprodane velike extreme 3D dvorane, popunila se i manja real 3D dvorana.

Fanovi sa svih strana županije nakon odgledanog filma jučer imaju samo riječi hvale. Neki su bili toliko uzbuđeni da nisu mogli disati a kamoli dati izjavu. Svi su oduševljeni nastavkom i zadovoljni sa svakim segmentom filma. Neki su ovaj nastavak čekali i duže od 10 godina.

"Ovo nisam čekao 10 godina, ovo sam čekao pune 32 godine, od kad je izašla zadnja epizoda originalne trilogije i čekanje se isplatilo, genijalan je!" priča nam vidno oduševljen vjerni fan Ante.

"To je to. To je pravi Star Wars. Na tragu starih filmova. Da barem imam 10 godina, kako bi mi onda tek bilo" podijelio je pozitivne dojmove i Tomislav iz Vodica.

Rita i Marina su bile toliko zadovoljne da će ga ići gledati opet sljedeći tjedan.

"Ne možemo ti ništa sad reći. Moramo prespavati i sutra možemo pričati. Pune smo emocija, i cijele smo se naježile" kažu nam simpatične cure od kojih jutros saznajemo da sinoć nisu mogle zaspati do ranog jutra od uzbuđenja.

Ako ćemo se malo osvrnuti na film, istina je, rađen je totalno u duhu originalne trilogije, bez komplicirane priče i previše likova, jednostavno preko dva sata sve je nabijeno akcijom, zabavom i emocijama. Pravi melem za sva osjetila svakog pravog Star Wars fana. I to je sve što ćete od nas saznati!

Moramo priznati da se mala gorčina u grlu zbog bezobrazno skupe karte od 50 kuna, ipak na kraju pretvorila u zadovoljstvo i sreću nakon izlaska iz dvorane. Tople preporuke u svakom slučaju. Neka Sila bude s vama. 

 

Iz kategorije: Kultura