Datum objave: 20. Studeni 2015

Samo je on nedostajao: Prijatelji i kolege Milivoja Zenića okupili se na izložbi fotografija Foto kluba Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

 

Pavle Roca, Rudolf Vučić, Vilijam Lakić, ravnatelj Muzeja Gojko Lambaša, Zdenko Zjačić...Oko traži Milivoja Zenića, a uho njegov prodorni glas, šibenski naglasak i riječi dobrodošlice u Gradsku knjižnicu. Nažalost, prijatelji obitelj i svi štovatelji okupili su se na četvrtu godišnjicu smrti ravnatelja, autora nekoliko knjiga i kako internetska enciklopedija kaže, a dobro kaže, kulturnog povjesničara.

Foto klub Šibenik i ove godine pripremio je izložbu fotografija šibenskih kala, skala i buta, a upravo je naziv jedne od knjiga Milivoja Zenića "Stari Šibenik: Kalama, skalama i butama.

"Bio je Šibenčanin od glave do pete, intelektualac. čovjek od knjige. Nisu Šibenčani oni koji su stoljećima tu. nego oni koji žive Šibenik kako ga kako ga je živio Zenić", rekao je predsjednik Foto kluba Šibenik, Zdenko Zjačić.

Na mjestu ravnatelja Gradske knjižnice naslijedio ga je Vilijam Lakić.

"Mogu reći da smo bili prijatelji. Bio je istinski ljubitelj knjige, a ja bih istaknuo dvije njegove zasluge. To je zato što je Gimnazija promijenila ime iz Šibenskih heroja u ime humanista Antuna Vrančića", kaže ravnatelj knjižnice.

Fotografije prekrasnih šibenskih motiva, ali i još nekih gradova koje su izložili članovi Foto kluba Šibenik, nalaze se na katu Gradske knjižnice.
 

Iz kategorije: Kultura