Datum objave: 05. Listopad 2015

Pogledajte što donose treći Kreativni dani Fausta Vrančića na otoku Prviću

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kreativni dani Fausta Vrančića, kulturno-edukativni festival u organizaciji udruge Otok, održat će se po treći put i ove godine na otoku Prviću u vremenu od 8. do 11. listopada. Danas su nas s programom festa na tribini u knjižnici upoznali organizatori. Tema ovogodišnjeg druženja je voda. Kroz prezentacije različitih aspekata važnosti vode, sudionici će pokušati osvijestiti i upozoriti na potrebu za pametnim raspolaganjem vodenim resursima.

"Tu su još i prezentacije o iskorištavanju sredstava državnih potpora i EU fondova. Projekcije filmova i izložbe lokalnih umjetnika i dječjih radova, popratit će radionice, koncerti i satovi joge. KDFV tradicionalno ugošćuje zmajare iz Zagreba, koji su postali zaštitni znak festivala, a njihove radionice izrade zmajeva najviše vesele najmlađe. Od ostalih radionica ove godine, djecu će obradovati nekoliko različitih likovnih radionica, radionica fotografije, pričaonica viških legendi uz glumu i pokret te predstavljanje dječjih priča i zagonetki šibenskog autora za djecu Aljoše Vukovića." najavila je Antonia Dobrota, dopredsjednica udruge Otok.

Organizatori se hvale i činjenicom kako su nakon puno godina prevladali animozitet odnosno netrpeljivost između dva mista na otoku Prviću, Luke i Šepurina, jer se KDFV upravo održavaju na obje strane otoka

"Poznata je činjenica da se Šepurinjani i Lučani baš ne podnose, pa zato želimo istaknuti kako ovaj festival povezuje jedne i druge uz brojna događanja, predavanja, kreativne radionice i zabavni program te ističemo kako je riječ o festivalu otoka a ne jednog ili drugog mjesta" rekla je Zlatka Rodin iz udruge Otok.

Organizatori poručuju kako je ovaj događaj otvoren za sve te pozivaju zainteresirane da posjete manifestaciju kako bi se zabavili, stekli korisna znanja i vještine i oživili otok Prvić i u doba jeseni. Kompletan program donosimo u nastavku.

 

Iz kategorije: Kultura