Datum objave: 05. Rujan 2015

FOTO Zavirite u čudesan svijet iz snova Outlook festivala

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Tvrđava Punta Christo, udaljena tri kilometra od Pule, ovaj tjedan pretvorena je u pravi mali "grad" za sebe za potrebe održavanja Outlook festivala. I to ne samo tvrđava nego i cijeli okolni prostor kraj Štinjana, malog pitoresknog mjesta na istarskoj obali.

Čak 12 pozornica smješteno je tako na ogromnom festivalskom prostoru, od plaže, preko guste borove šume, pa do uskih kanjona ograđenih debelim zidinama tvrđave. I to kakvih pozornica, na najvećem produkcijskom nivou, koje pružaju jedinstven audio-vizualni osjećaj.

Organizatori su se pobrinuli da imate sve što trebate u okviru festivalskog prostora, koji je tako dodlično uređen i iskorišten da možete danima istraživati "skrivene" male pozornice i uživati u kvalitetnom programu.

Publika to itekako prepoznaje i cijeni, i tradicionalno hrli doslovno iz cijelog svijeta u Pulu početkom rujna kad je termin Outlooka. Upoznali smo tako Alexandru, zanimljivu Australku hrvatskih korijena, koja je avionom preletjela pola svijeta da bi ovaj tjedan bila u Puli. "Čudesno je ovdje! Ova priroda, more, atmosfera... predivno se osjećam. Već dva dana ne prestajem plesati, a vikend je pred nama" priča nam simpatična Alex na tečnom hrvatskom s australskim naglaskom.

Naletjeli smo negdje u plesu i na Filipa iz Beograda s kojim se se družili u maniri dobrosusjedskih odnosa. On radi na festivalu, u produkcijskom dijelu organizaciji i smješten je u hostelu nadomak festivalske lokacije. Priča nam da se ovdje osjeća kao kod kuće. "Ma da, prelepo vam je ovde. Uživam baš svaku večer i fino se zabavljam. Englezi su luda publika, ali više se družim sa našim ljudima" kaže Filip u pauzama opuštenog plesanja.

 

A kako bi vam pokušali dočarati samo djelić atmosfere u prva dva dana održavanja festivala, pripremili smo za vas fotogaleriju kroz koju bacite đir po Outlooku. 

 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: