Datum objave: 14. Kolovoz 2015

FOTO Ljetno kino pod zvjezdanim nebom na tvrđavi sv. Mihovila

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Motovun Film Festival je došao u Šibenik, i to na velika vrata ili bolje rečeno na veliko platno. Povodom 18. jubilarnog rođendana jednog od najcjenjenijih domaćih filmskih festivala, Šibenik je dobio priliku da na tri dana osjeti dio filmske priče s vrha strmog istarskog brežuljka.

U sklopu programa Mihovil gleda filmove tako su od sinoć počele projekcije izabranih filmova s ovogodišnjeg MFF na velikoj pozornici tvrđave sv. Mihovil koja je za ovu prigodu pretvorena u pravo ljetno kino pod zvijezdama. Šest filmova u tri dana, različitih žanrova nastalih mahom u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, prikazat će se na velikom platnu na šibenskoj tvrđavi.

Jučer smo bili na prvoj projekciji, na filmu Jastog grčkoj redatelja Yorgosa Lanthimosa. Moramo pohvaliti produkcijski dio posla, ekipa s Motovuna se stvarno potrudila da sve skupa izgleda jako dobro i profesionalno. A izgleda da je i Šibenska publika dobro odreagirala na cijelu priču oko Motovuna u Šibeniku, i u jako dobro broju, od nekih 200-njak ljudi, posjetila sinoć tvrđavu. Možda je koncept od dva filma po večeri malo "too much" pogotovo ako znamo da drugi film počinje tek u 23:30, a da plastične stolice na tribinama nisu napravljene da se satima sjedi na njima. Zato se broj publike koja je ostala na drugom filmu Jacky u kraljevstvu žena doslovno prepolovio u odnosu na početak projekcija. Plus sigurno ide za besplatne kokice koje je omogućila ekipa iz MFF i koje su pridonijele kino ugođaju ambijenta, a minus ide za cijenu pive od 20 kuna za pola litre točenog na šanku ispod tribina.

Danas je na rasporedu druga večer programa kada se na velikom platnu prikazuju španjolski krimi triler Močvara i indijska priča o trinaestogodišnjoj pjesnikinji - Salma.

Iz kategorije: Kultura