Datum objave: 04. Kolovoz 2015

FOTO Flogging Molly napunio tvrđavu sv. Mihovila, tražio se metar više

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kalifornijske irish/punk legende Flogging Molly sinoć su prvi put nastupali u Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila u sklopu prve večeri drugog izdanja SuperUho festivala. Predvođeni neumornim Dave Kingom, koji je prštio pozitivnom energijom i snagom kao da nije prešao 50., rasplesali su publiku koja je skoro do kraja napunila tvrđavu. Najteži posao zasigurno su imali zaštitari isped bine, koji su doslovno rukama i nogama zadržavali ogradu koja se lomila pod naletima ljudi iz poga u prvim redovima. Zapravo svega prva 3-4 reda koliko je bilo mjesta za skakanje, plesanje, prolivanje i guranje, odnosno sve ono što se na koncertima Flogging Mollya redovito radi. Definitivno se tražio i definitivno je falio koji metar više za veselje, i sigurno da dio publike nije zadovoljan premještanjem festivala na tvrđavu. No što je tu je, drugih zamjerki nismo čuli, osim možda da je falilo hrane za posebne - vegetarijance.

Koliko smo uspjeli popričati s posjetiteljima, festivalska publika prvim danom SuperUha je i više nego zadovoljna. Igor iz Tribunja i Tedi s Raba došli su na prvi dan festa samo radi Flogging Mollya i nisu ostali razočarani. "Ma oni su genijalni, veliki smo njihovi fanovi a do sad ih nismo imali prilike slušati uživo, ovo je baš uživancija" pričaju nam dva vesela mladića koji su koncert gledala u miru zadnjeg reda na tribinama. Franka i Zrinka iz Šibenika su također zadovoljne cjelokupnim dojmom prve večeri festivala. "Bila sam u prvim redovima i jedva sam ostala živa. Ovo je prava ludnica i predobro mi je" kratko nam je kazala Franka vidno izmorena ali sretna zbog koncerta.

Do kraja večeri odslušali smo još i Analenu i Vlastu Popić. Potonji su nam više "sjeli" svojim energičnim nastupom u manirama Repetirora i Straight Mickey and the Boyz-a. Nakon svega party se prebacio na plažu Banj do valjda nekih 6 ujutro.

Danas je na rasporedu druga večer SuperUho festivala a na prvi pogled najzvučnija imena su nastupi Einsturzende Neubautena, Sun Kil Moona i Pridjeva. A kako je sinoć bilo, i kako se skakalo pogledajte u našoj fotogaleriji u nastavku.

Iz kategorije: Kultura