Datum objave: 31. Srpanj 2015

U ponedjeljak u Tribunju počinje treća Papandopulijana - festival posvećen Borisu Papandopulu

Šibenik News
Šibenik News

 

Festival posvećen Borisu Papandopuli ove će godine biti najznačajniji kulturni događaj u općini Tribunj. Festival će trajati tri dana a otvorit će se 04.08.  na Trgu Škver u Tribunju. Na njemu će osim poznatih i opće priznatih izvođača poput gudačkog kvarteta Rucner iz Zagreba nastupiti i Ženska pjevačka skupina Sv. Nikola Tribunj te Šibenska klapa More.


Na konferenciji za novinare festival su najavili Boris Ivanković, izvršni direktor festivala, Slobodan Ukić, osnivač festivala i donačelnik općine Tribunj, Marijan Modrušan, umjetnički voditelj festivala te Vito Balić, doktor znanosti iz Umjetničke akademije u Splitu. Imali smo i priliku čuti neke isječke nastupa klape More i spot Marka Škugora za pjesmu „Oće duša vanka tila“.


Hrvatski Mozart, kako su Papandopula još od milja zvali, je iznimne glazbene nadarenosti prepoznat je u cijeloj Europi a u Tribunju je živio i djelovao 16 godina u zadnjem periodu svojeg života. Festival objedinjuje glazbenu, plesnu, filmsku i dramsku komponentu kako bi prikazao svestranost i umijeće Borisa Papandopule. U sklopu ovogodišnjeg festivala 03. kolovoza u Tribunju otvoriti će se i izložba "Boris Papandopulo i Tribunj" na kojoj će se  predstaviti veći broj osobnih predmeta i eksponata iz maestrove ostavštine koje je udovica pokojnika gđa. Zdenka Papandopulo trajno ostavila općini Tribunj. Cilj je predstaviti ove eksponate i u gradu Šibeniku ali i Zagrebu jer je Papandopulo bio umjetnički voditelj Šibenskog pjevačkog društva Kolo i dirigent opere HNK u Zagrebu.


Općina Tribunj je osnivač, Turistička zajednica općine Tribunj organizator a Udruga Hrvatska filharmonija umjetnički voditelj programa festivala Papandopulijana Tribunj. Papandopulijana Tribunj se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar - Kitarović.

Kompletam program festivala pogledajte OVDJE

Iz kategorije: Kultura