Datum objave: 01. Travanj 2015

Sutra u knjižnici počinje Kulturaljka 2015. - pogledajte što Vas očekuje

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Prvi dio dvodijelne kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka 2015. održava se sutra (četvrtak 02.04.) u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. U 18 sati u multimedijalnoj dvorani održat će je javna tribina pod nazivom „Retrospektiva rada Udruge P.A.R.K.“. Predavači Rita Vuković (članica Udruge P.A.R.K.) i Igor Bergam (predsjednik Udruge P.A.R.K.) upoznat će prisutne s radom udruge u zadnje četiri godine i pokazat će što se sve do sada organiziralo u projektima Kulturaljka. Podsjetit ćemo se i koliko je sve kreativnih mladih Šibenčana prošlo kroz manifestaciju Kulturaljka i koliko je njih preko tog projekta ostvarilo zapažene rezultate na području kreativnog izražavanja i društvenog života. Gosti će biti Sanja Lydia Kulušić (fotografkinja), Tomislav Dugandžić (video umjetnik) i Zvonka Bralić (tajnica Šibenske udruge mladih). Na tribinu su pozvani i čelnici Grada i Županije.

U 19 sati u galeriji u podrumu Knjižnice svečano će se otvoriti izložba „Šibenik vanka grada“. Bit će izloženo 20 fotografija koje su odabrane kao najbolje iz natječaja preko kojeg su Parkaši pozvali sve mlade i malo starije Šibenčane da fotografiraju neobične kadrove grada koje nemamo priliku često vidjeti na sličnim izložbama. Prijavilo se 20 sudionika s preko 100 fotografija, od koji je njih 13 odabrano da sudjeluju na izložbi s 20 najboljih radova. Cilj izložbe je uključiti mlade da se aktivnije uključe u kreativni i društveni život grada. Izložba će biti otvorena do 12.04.

Podsjećamo i na koncertni dio Kulturaljke, koji se održava u subotu 04.04. pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova. Na velikom koncertu nastupaju Straight Mickey and The Boyz, Kawaski 3P, Psihomodo Pop, Mrtvo Hitovlje vs Sensi i DJ Drug Podrug. Karte se mogu nabavi u caffe barovima Baldekin, Kuglana, Bono i Domald po cijeni od 60 kuna. U subotu do hangara biti će organiziran i povoljan taxi prijevoz.

Sve informacije pratite na
http://www.kulturaljka.com/
https://www.facebook.com/Kulturaljka
https://twitter.com/kulturaljka


 

Iz kategorije: Kultura