Datum objave: 04. Ožujak 2015

Pofotkaj neobičnu sliku Šibenika i osvoji kartu za ovogodišnju Kulturaljku 2015.

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Za nešto manje od mjesec dana počinje ovogodišnje peto izdanje Kulturaljke, dvodijelne kulturno-glazbene manifestacija koja je pokrenuta s ciljem dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku.

U prvom dijelu organizatori najavljuju javnu tribinu u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u smislu retrospektive rada udruge P.A.R.K. u protekle četiri godine kroz koju će se osvrnuti na sve što je do sad bilo na Kulturaljci i ugostiti dosadašnje sudionike. U isto vrijeme u galeriji u podrumu knjižnice bit će otvorena izložba "Šibenik vanka grada"

Ovim putem Parkaši pozivaju na sudjelovanje u neobičnom foto natječaju. Sudjelovati mogu svi mali, mladi, srednji, stari, fotografi bilo profesionalci ili amateri pa čak i oni koji još uvijek ne znaju držati fotoaparat u rukama! Tema natječaja je „Šibenik vanka grada“. Bit je fotografirati mjesta u gradu Šibeniku koja nisu „svakidašnja“ tj. ona koja ne viđamo na svakoj drugoj izložbi, razglednicama, u turističkim katalozima, novinama i na televiziji. Malo vas moramo razočarati, ali u obzir ne dolaze fotografije katedrale sv. Jakova iz nijednog kuta, Šibenik s Banja, nijedna od tvrđava itd. Natječaj je otvoren od danas do 31.3.2015. a fotografije u visokoj rezoluciji se mogu slati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Najbolji radovi bit će izloženi u Gradskoj  knjižnici na izložbi koja će biti postavljena od 02.do 12.04. Uz to ide i super kul nagrada za sve čiji radovi budu izloženi: karta za koncert u hangaru koji će se održati 04.04. u sklopu koncertnog dijela Kulturalje, a tko će nastupiti uskoro ćete saznati.

 

Kroz ovaj hvale vrijedan projekt do sada je prošlo mnoštvo mladih kreativaca koji su dobili prostor i priliku pokazati svoje umjetničke radove široj publici. Također svake godine se organizira i veliki koncert najboljih alternativnih bendova, a do sada su nastupali Majke, Urban, Pipsi, Brkovi i mnogi drugi.

Sve info o ovogodišnjem programu možete pratiti na fanpage-u https://www.facebook.com/Kulturaljka
 

Iz kategorije: Kultura