Datum objave: 24. Rujan 2014

Dokumentarac o životu Arsena Dedića „Moj zanat“ premijerno u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Dan uoči koncerta obitelji Dedić na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, u nedjelju 28. rujna, u šibenskom HNK-u u 19 sati bit će  predstavljen dokumentarni film „Moj zanat“ o životu nenadmašnog hrvatskog kantautora, šibenčanina Arsena Dedića.

Intimistički dokumentarac, hvaljen od kritike i publike, snimljen u crno bijeloj tehnici prati životni put autora od djetinjstva u rodnom Šibeniku do danas, bazirajući se prvenstveno na riječima samog Dedića.

Snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i Starhilla premijerno je prikazan u ožujku ove godine u Zagrebu. Režiju potpisuje Mladen Matičević, producentica filma je Vera Robić-Škarica, direktor fotografije Boris Poljak, a montažerka Suzana Bašković.

Šibenskoj publici besplatnu projekciju filma omogućili su Hrvatski filmski savez, koji je ustupio dokumentarni film, te Muzej grada Šibenika i HNK Šibenik.

„Izniman interes koji je šibenska publika pokazala za sada već gotovo rasprodani koncert obitelji Dedić na ljetnoj pozonici ponukao nas je da premijerno predstavimo i dokumentarac o najznačajnijem hrvatskom živućem kantautoru. Veseli nas što će i sam g. Arsen Dedić prisustvovati projekciji dokumentarca.“, izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava.

Svi zainteresirani svoje ulaznice za projekciju dokumentarnog filma mogu podignuti na blagajni kazališta u četvrtak i petak, 25. i 26. rujna, od 10 do 12 sati.

 

Arsen Dedić pjesnik je, kantautor i skladatelj, koji je uz veliki broj objavljenih albuma, održao mnoštvo koncerata te napisao više od 200 glazbenih pratnji za kazališne predstave, filmove i televizijske emisije. Objavljene su brojne njegove knjige i zbirke pjesama. Za svoj rad nagrađen je mnogim priznanjima, od kojih se izdvajaju nagrada „Vladimir Nazor“ za životno djelo kao skladatelj 2007., nagrada Slobodne Dalmacije „Emanuel Vidović“ 2008. za životno djelo u području umjetnosti, odlikovanje za zasluge u kulturi 2008. i dvije nagrade „Kiklop“ za pjesničku zbirku  godine 2009. i 2013.

 

Moj zanat:

http://youtu.be/5irtl8qk8yI

http://youtu.be/jBlJWr9nJ1Q

Iz kategorije: Kultura