Datum objave: 20. Srpanj 2014

Spektakularni nastup Vlatka Stefanovskog kao savršeni kraj OFF Jazz&Blues festivala

Nina Medić
Nina Medić

Pravi glazbeni spektakl za kraj osmog OFF Jazz & Blues festivala priredio je večeras Vlatko Stefanovski mnogobrojnoj šibenskoj publici.

U treću i posljednju večer festivala publiku su uveli DalMotion jazz project by Jan Pele, ali svi su s nestrpljenjem čekali najiščekivaniju zvijezdu festivala. DalMotion i Jan Ivelić – Pele odradili su dobar posao na bini, ali je nastup Stefanovskog ono po čemu će večerašnja publika dugo pamtiti OFF Jazz.

U svom dvosatnom nastupu Stefanovski je izveo stvari s najnovijeg albuma 'Seir', ranijih samostalnih albuma, ali i skladbe kultnog sastava 'Leb i Sol' pri čemu je pokazao i dokazao zašto je smatran jednim od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima. Pobrinuo se i za iznenađenje večeri pozvavši na binu i jednog domaćeg virtuoza, Šibenčanina Marka Ramljaka koji se Stefanovski Triu pridružio tijekom dvije skladbe.

Šibenska publika i Stefanovski kliknuli su već prvih taktova, a legendarni glazbenik prisjetio se svojih glazbenih početaka kada je s bendom 'Leb i Sol' 1978. bio na jadranskoj turneji, a upravo Šibenik bio im je baza. Energija koju je Stefanovski Trio prenio u publiku bila je nevjerovatno zarazna. Topla srpanjska večer, ugodan ambijent na Trgu Ivana Gorana Kovačića i prepune tribine kao da su posebno nadahnule i samog Stefanovskog.  „Mi smo samo soundtrack za ovaj prekrasan ambijent večeras“, kazao je u jednom trenutku. Upravo je vrhunski glazbeni doživljaj ono što je upotpunilo sveukupni dojam. Kraj koncerta publika je dočekala na nogama, a oni najuporniji uspjeli su izmamiti i bis.

I baš kao što je Stefanovski predvidio na početku, bio je to koncert za pamćenje. „Kada se sve poklopi onda se poklopi“, tim riječima makedonski glazbenik oprostio se od publike u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura