Datum objave: 17. Srpanj 2014

Amira Medunjanin uoči OFF Jazz-a: „Ni sami ne znamo što ćemo iskombinirati na bini“

Nina Medić
Nina Medić

Amira Medunjanin ili kako je vole nazivati glazbeni kritičari 'bosanska Billy Holiday' , koja večeras otvara osmi OFF Jazz&bluses festival provela je današnje popodne na ugodnom, ležernom druženju sa svojim obožavateljima u studiju 2FG.

Svoje oduševljenje nisu skrivale Šibenčanke Meri i Ana-Marija, majka i kćer, Amirine najveće obožavateljice koje jedva čekaju čuti Amiru večeras uživo. „Dugo je već slušamo, a fascinirala nas je ponajprije svojim glasovnim sposobnostima i zato jedva čekamo večerašnji nastup. Inače smo svake godine redovite na OFF jazz festivalu.“, kazala je Meri.

Amira Medunjanin ugodno je proćaskala sa svojim fanovima te u razgovoru otkrila jednu zanimljivu pojedinost. Amira je po struci ekonomistica te je godinama radila kao šefica računovodstva. Ipak, ljubav prema glazbi bila je jača te je dala otkaz kako bi se profesionalno bavila glazbom. Ipak, kako kaže, i dalje ne može pojmiti da je glazba njezina profesija. „Smatram se više kao nekim prenositeljem poruke tj. storytellerom jer sam ta koja ima glas da mogu prenositi tu poruku“, kazala je simpatična Amira.

O večerašnjem nastupu na OFF Jazz festivalu kaže: „Ni sama ne znam što šibenska publika može večeras očekivati na mom koncertu jer ja imam sreću da radim s takvim glazbenicima da nikada ne znam što ćemo iskombinirati na bini. Sinoć smo svirali u Tivtu, napravili smo jednu play listu, a ispalo je sasvim nešto deseto i to je odlično.  S Nenadom Vaslićem, kontrabasistom, radim već zadnjih pet godina, dok sam sa gitaristom, Antom Gelom tek nedavno počela surađivati i pošto on dolazi iz totalno različitog glazbenog svijeta, čini mi se da je unio neku svježinu u naš bend. Ne bojimo se eksperimenata, već je to upravo posebnost naših nastupa. Što se tiče večerašnjeg repertoara, biti će vrlo raznolik. Cilj nam je ispričati finu priču da bi u konačnici bar na dva sata svi zaboravili na brige. To je okvirno, ali Bog zna što će se zapravo večeras desiti.“

Amira Medunjanin uz to što večeras prvi put nastupa pred šibenskom publikom, prvi je puta i u posjetu Šibeniku, ali kako kaže, sigurno ne i zadnji: „U Šibeniku sam prvi puta ali nažalost nisam puno uspjela vidjeti niti ću uspjeti jer već sutra ujutro idem za Francusku gdje imam sljedeći nastup. Ipak, ono što sam vidjela svidjelo mi se. Zapravo sviđa mi se ovdašnji zrak. Ja kada sam prvi puta u nekom gradu prvo udahnem zrak i ako mi nešto ne odgovara posvađamo se u startu. Ali ovdje se to nije desilo i to je dobar znak. Definitivno ću se vratiti da istražim sve uličice“.

Iz kategorije: Kultura