Datum objave: 24. Travanj 2012

FOTO: Uspješna manifestacija „Noć knjige“ u Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Prva godina održavanja manifestacije „Noći knjige“ u Hrvatskoj i Šibeniku, sudeći prema odazivu građana, protekla je uspješno. Neka događanja poput druženja s piscima Emirom Imamovićem i Borisom Veličanom posjetila je tek nekolicina Šibenčana, no primjerice, za Večer sa šibenskim književnicima u Gradskoj knjižnici i dječja predavanja i radionice o šišmišima, tražila se stolica više.
U knjižnici Juraj Šižgorić posjetitelje su uspjeli privući bogatim programom za sve uzraste, a postavljeni su i štandovi s besplatnim knjigama, stranim časopisima i slikovnicama, a djelatnici knjižnice za svakog ljubitelja knjige pripremili su i malo čokoladno iznenađenje.
Djecu je najviše oduševila Edukativna radionica o šišmišima i pričanje strašnih priča uz svjetlost svijeća voštanica, a oni nešto stariji sa zanimanjem su poslušali pjevački zbor Gimnazije Antuna Vrančića Falsetto i prolistali novi broj školskog lista Pegla.
Predstavljanje zvučnih knjiga "Stari Šibenik :kalama, skalama i butama" i „U pohvalu od grada Šibenika“ autora Milivoja Zenića, također je zainteresiralo Šibenčane, koji su se pomalo pogubili po brojnim književnim događanjima po gradu, a bilo je teško odabrati koju manifestaciju popratiti. Pravi ljubitelji knjige ipak su se organizirali i došli na svoje, te Noć knjige završili s punim torbama besplatnih, i jeftinih knjiga kupljenih na popustu, a neki su večer nastavili u caffeu Domald na druženju s putnikom- pješakom Borisom Veličanom koji je u Šibeniku sinoć promovirao svoju knjigu „Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše“.

Iz kategorije: Kultura