Datum objave: 12. Travanj 2012

Odabran pobjednički plakat 52. MDF-a

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Plakat mlade dizajnerice Nere Lovrić iz Šibenika odabran je kao službeni plakat predstojećeg 52. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku između 56 pristiglih radova od ukupno 35 autora, izvjestili su danas iz direkcije Festivala.
Po završetku likovnog natječaja za službeni plakat 52. MDF-a na temu“Ruho naših starih“, na adresu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pristigao je popriličan broj radova iz cijele Hrvatske, a pristigle ideje pregledali su članovi povjerenstva kojeg čine Zdenka Bilušić, Nera Gojanović-Kljajić, Pavao Roca, Antonijo Šunjerga i Jasenka Ramljak, te su nakon izbora užeg kruga radova, odabrali i pobjednički plakat.
Autorica pobjedničkog plakata je mlada dizajnerica Nera Lovrić iz Šibenika, koja je cvjetne elemente preuzela iz dječjih radova na istoimenu temu  te ih prikazala u nizu slika koje predstavljuju neprekinuti niz dječjeg stvaralaštva. Također, rasporedom uzoraka u dva niza od kojih jedan sadrži pet slika , a drugi dvije slike simbolizično je izražen i redni broj ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala. Pobjednica će biti nagrađena novčanim iznosom od 2.000,00 kuna.
Međutim, kako je bilo više izvrsnih radova koja su oduševila žiri, odlučeno je da se odabere drugo i treće plasirano mjesto. Drugo mjesto pripalo je Marti Vučković iz Rijeke, a treće mjesto Maji Žugec iz Novog Marofa, koje će za svoj uspjeh biti nagrađene monografijom MDF-a i ulaznicom za  određenu predstavu tijekom festivala. (MDF Šibenik)

Iz kategorije: Kultura