Datum objave: 05. Rujan 2021

NEŠ TI ČUDA / U javnom poduzeću na nepostojeća radna mjesta zapošljavaju podobne na zahtjev vladajuće stranke da bi zadržali većinu u Gradskom vijeću.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U javnom poduzeću na nepostojeća radna mjesta zapošljavaju podobne na zahtjev vladajuće stranke, a već zaposlenim podobnjacima povećavali plaće kako bi utjecali na rad Gradskog vijeća i zadržali većinu. Nova radna mjesta otvarana su iako za to nije bilo nikakve potrebe, a u radni odnos su primane i osobe bez potrebnih kvalifikacija.
Neš ti čuda, rekli bi Šibenčani, ali ni drugdje u Hrvatskoj nije bilo nekih posebnih reakcija na ovu kratku vijest objavljenu u zapećku dnevnih novina. Na nju se nisu zalijepili ni portali koji ovakve teme eksploatiraju do iznemoglosti, pa je bidna uvenula. Možda ipak uskrsne ako USKOK dokaže da je direktorica komunalne tvrtke „Eko Moslavina” iz Kutine rekla istinu kada je istražiteljima priznala da je na traženje vladajuće političke stranke u tom javnom poduzeću zaposlila 10 nepotrebnih radnika na nepostojeća i nepotrebna radbna mjesta te da je već zaposlenim djelatnicima iz vladajuće stranke podizala plaće kako bi ta stranka zadržala većinu u Gradskom vijeću. Moguće je da ova vijest nije privukla osobitu pozornost jer je ovdje riječ o nečemu čemu se u Hrvatskoj više nitko ne čudi – uobičajenoj, raširenoj, ukorijenjenoj praksi političke trgovine koja se podrazumijeva.

Ilustracija: Portal 034

Iz kategorije: Kolumne