Datum objave: 22. Lipanj 2016

Zašto se o gradnji ceste s dvije trake u Docu ne otvori rasprava

Karmen Jelčić
Karmen Jelčić

Pišem ovo potaknuta raspravom o projektu uređenja Doca koju je inicirao članak u Šibenskom listu od 16. lipnja s naslovom Dolačani: Nećemo cestu na rivi s dvije trake.
Podsjeća me to na poučnu priču popularnog zagrebačkog trga Britanac koji je prije mnogo godina, tijekom neophodne rekonstrukcije, izgubio dušu. Nakon uspješne obnove Britanac je, objektivno gledano, uređeniji i funkcionalniji ali je ono nešto, nevidljivo i neopipljivo, čime je taj stari trg odisao, nepovratno nestalo. Bile su potrebne godine da se stvori atmosfera koja bi privukla i nakon placa (tržnice) zadržala ljude. Uzalud su bile rasprave koje su uslijedile – jer se ono što je bilo nije moglo vratiti.

Hoće li Dolac dobiti cestu i izgubiti dušu

Ne bih voljela da se to dogodi Docu, mojoj omiljenoj šibenskoj četvrti, radi čega se zalažem za pravodobnu raspravu o tome na koje načine se mogu riješiti njegovi gorući problemi - poplave, oborine, vodovod i kanalizacija - a da se ne izgubi njegov duh i karakter, što bi se lako moglo dogoditi. Stoga je neophodno da se u raspravu osim predstavnika grada i Županije uključe i građani, poglavito Dolačani, dolački ugostitelji i iznajmljivači te struka, konzervatori, arhitekti i dizajneri. Jer ono što će se odlučiti i napraviti imati će dalekosežne posljedice na Dolac, ljude koji tu žive ili rade i iskustvo budućih posjetitelja. 

Južno od tvrđave sv. Mihovila prostire se reprezentativna šibenska starogradska jezgra. Prepoznatljiva je po velebnoj katedrali, vijećnici, kazalištu, Kalelargi, srednjovjekovnim palačama, gospodskim zgradama i prostranim trgovima. Sjeverozapadno od tvrđave između dvostrukih i zapadnih gradskih bedema smješteno i stiješnjeno je drevno predgrađe, Dolac. Jedino velebno zdanje ovdje je crkva sv. Križa dok je ostatak Doca obličje srednjovjekovnog malogčovjeka, ribara i težaka, nepravilno i skučeno - ulice, skale, kuće, riva i Mandroč. Slikovito je to misto u gradu, autentično staro i oronulo, nepatvoreno, životno i beskrajno šarmantno.
Mislim da nema čovjeka koji bi se protivio njegovoj obnovi i očuvanju. Ono što je sporno su rješenja koja bi mogla poremetiti jedinstven ugođaj i zatomiti dušu ove starogradske četvrti. A po mišljenju mnogih upravo to bi se dogodilo kada bi se uska dolačka riva proširila kako bi se ovdje izgradila dvosmjerna cesta s dodatnom linijom za parking.
Uvažavam argument da bi istočni dio gradske obale - parkiralište na području TEF-a i plaža Banj - valjalo prometno povezati s gradskim centrom. Moguće rješenje nudi se u obliku urbanog električnog vlakića.

Zašto ne uvesti urbani vlakić od Banja do gata Vrulje?

Vlakić, koji bi tijekom turističke sezone prometovao na relaciji Banj -Vrulje - Banj s među postajama duž rive, ekološko je i neinvazivno prometno rješenje. Turiste bi motiviralo da parkiraju kod TEF-a, dakle izvan grada, čime bi se spriječile prometne gužve na sjevernom prilazu, u centru grada i duž rive. Turistima koji dolaze brodom do gata Vrulje, među kojima ima mnogo starijih ljudi, omogućilo bi se da bez napora prođu dugačku šibensku rivu i uživaju u pogledu na Goricu, Dolac i Crnicu te dožive plažu Banj i jedinstvenu vizuru Šibenika, tj. Doca. Osim u turističke svrhe riva ekspres  koristio bi i Šibenčanima. Obiteljima koje ljeti idu na kupanje na Banj i, ekološki osviješteno, ne žele koristiti auto, starijim građanima koji trebaju prijevoz do tržnice ili plaže, ugostiteljima Doca kojima bi se unapređenjem dostupnosti povećala i posjećenost te iznajmljivačima do kojih bi gosti s koferima lakše došli, bilo da parkiraju na TEF-u ili kod kolodvora. Popularna cijena prijevoza motivirala bi ljude da umjesto autom, na plažu, u razgledavanje, na rekreaciju ili u dolačke kafiće krenu javnim prijevozom, što se u zemljama EU već dugo potiče i promovira. Svjetski je trend smanjivanje prometa i auta u starogradskim jezgrama ili njihova potpuna eliminacija a projekt obnove Doca ima upravo suprotnu logiku, privlačenje auta u stari grad.
Neupitno je da je dolačkoj rivi hitno potrebna intervencija kako bi se zaštitila od vremenskih nepogoda i raspadanja. Upitan je način na koji će se to učiniti, motivi kojima će se rukovoditi i hoće li građani imati priliku sudjelovati.
Za sve one koji nisu sigurni što bi o svemu mislili imam kratki test. U dolje navedenu skraćenu verziju krokija Vinka Nikolića, koji nosi duh Doca, pokušajte uklopiti dodatnu rečenicu: Kolnik do kolnika, auto do auta – cesta!
Stina na stini, kupa do kupe - kuća. Kala do kale, skala do skale - misto. Barke, kaići, porat. Stara fortica, kameni bedemi - Dolac