Datum objave: 06. Kolovoz 2020

KNIN DOBIO GIMNASTIČKI KLUB / Mladi kninski kineziolog "donio" u Knin gimnastiku prvenstveno radi razvoja djece

Diana Ferić
Diana Ferić

Knin je dobio Gimnastički klub. Osnivačka skupština održana je danas,a osim osnivača tog kluba nazočni su bili i  predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te predstavnici gradske vlasti grada Knina.

Za predsjednicuje izabrana Josipa Šiško. Inicijator ideje o osnivanju gimnastičkog kluba u Kninu  i dopredsjednik Kluba Mario Škegro vodio je osnivačku Skupštinu, pozdravio prisutne i objasnio razloge inicijative o osnivanju Gimnastičkog kluba Knin:

"S obzirom na to  da sam odrastao u Kninu te završio Kineziološki fakultet u Zagrebu, uvidio sam da gradu Kninu nedostaje jedan od bazičnih sportova, koji je, osim što je izuzetno koristan za zdravi rast i razvoj djeteta, odlična baza za uspjeh u mnogim drugim sportovima. Osjećajući i dalje povezanost sa svojim gradom, odlučio sam stečeno iskustvo u području sporta iskoristiti za pokretanje izuzetno korisnog, zdravog i popularnog sporta u gradu Kninu", kazao je. 

Po riječima izabrane predsjednice Josipe  Šiško cilj tog  kluba jeomogućiti  djeci grada Knina bavljenje bazičnim sportom koji je iznimno značajan za razvoj motoričkih znanja i sposobnosti koje će im koristiti za cijeli život, neovisno o tome hoće li se baviti vrhunskim sportom ili rekreativno. Klub će biti orijentiran prema rekreativnom bavljenju gimnastikom dok se ne stvore uvjeti za vrhunsku gimnastiku.

Član Upravnog odbora je i Anita Ercegovac, poznata po aktivnom djelovanju u grad Kninu i šire. Istaknula je da joj je drago da može biti podrška još jednoj lijepoj priči za djecu i mlade grada Knina.

Marijo Možnik kazao je kako unutar Hrvatskog gimnastičkog saveza trenutno djeluje 53 kluba u kojima trenira preko 12000 djece:

 

"Jedan od mojih ciljeva je širenje gimnastike u sve dijelove Hrvatske, pa i tamo gdje dosad nismo imali gimnastičkih klubova, kao što je grad Knin. Hrvatski gimnastički savez će pružiti svu moguću podršku u radu novoosnovanog Kluba. Drago mi je da sam u dva dana mogao prisustvovati na dva lijepa događaja, na obljetnici Oluje u Kninu te na osnivačkoj skupštini Gimnastičkog kluba Knin", istaknuo je.

Iz kategorije: Hrvatska