Datum objave: 29. Srpanj 2020

NACIONALNI STOŽER/ Imamo 71 novooboljelu osobu, a zarazili su se uglavnom na svadbi, momačkoj večeri i sprovodu

Diana Ferić
Diana Ferić

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata evidentiran 71 novi slučaj oboljenja od COVID -a 19. Aktivno je 754 slučaja. Umrla je jedna osoba i to muškarac koji je 1941 godište. Imao je od ranije značajnih problema.

Na današnjoj konferenciji za novinare Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je govorio o novih žarištima:

"Radi se o žarištima prije svega u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama. Nova situacija je i sprovod u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri, a vjenčanje se održalo u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima", rekao je Capak.

Božinović o mjerama

Davor Božinović je rekao da se svaki dan razmatraju nove mjere.

"Svaki dan to razmatramo. Mi s ovog mjesta i danas pozivamo sve organizatore takvih događaja da se pridržavaju mjera HZJZ-a, to je jedini način da imamo što manje oboljelih. Znamo da ta brojka oboljelih može imati utjecaj na druge gospodarske aktivnosti, prije svega turizam. Velika većina organizatora se drži preporuka, to pokazuje i činjenica da još uvijek vučemo ove novooboljelih kao kontakte ranije organiziranih okupljanja", rekao je Božinović, kako piše Index.hr.

Iz kategorije: Hrvatska