Datum objave: 12. Prosinac 2019

JAVNOST JE ZGROŽENA: Autobus s predsjedničkom kandidatkinjom Kolindom Grabar Kitarović, zakačio automobil na cesti i nije se zaustavio

Diana Ferić
Diana Ferić

Svi mediji u zemlji prenijeli su RTL-ovu vijest: predsjedničin autobus sudjelovao je u lakšoj prometnoj nesreći. U utorak, kko 18.50 u Krapinsko-zagorskoj županiji zakačio je auto u kojem je bilo dijete i otišao. Predsjednica je prvo dopustila da ta vijest do javnosti dođe iz medija; cijeli dan nije je spominjala ni u jednom od svojih brojnih istupa, a nakon objave se cijelu večer nije oglašavala, pišu na telegramu.hr.

Predsjedničin glasnogovornik Kabok sinoć je  kazao je kako se u busu, u kojem je i on sjedio uz Kolindu Grabar Kitarović, “ništa nije čulo ni vidjelo”. Izrazio je žaljenje i kazao kako će njezin izaslanik danas, u četvrtak, posjetiti gospođu u čiji su se auto zabili u utorak. Izjavio je i kako su ljudi koji štite predsjednicu ocijenili da se u takvim slučajevima ne smiju zaustavljati.

 

"Rekla bih da je propust predsjedničina tima, a ne predsjednice. Ako se zaustavljanje protivi propisima, nekad empatiju treba staviti ispred", kazala je danas za N1 o tom incidentu Ankica Mamić. komunikacijska stručnjakinja.

Oštećena vozačica RTL-u je ispričala kako nitko nije stao, “nisu se ni okrenuli da vide kako smo”, izjavila je. Iz policije su pokušali opravdati predsjednicu, izjavom kako se “štićena kolona nikada ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid”.

Predsjednica, jasno, taj bus nije sama vozila, no bespredmetno je uopće spominjati kako bi svaki savjesni građanin u takvoj situaciji reagirao. Konkretan slučaj pritom je i politički ekstremno osjetljiv, jer je riječ o predsjednici usred kampanje za novi mandat. I kako ona, uz tim PR-ovaca reagira? Odluči poslati izaslanika, i to tek nakon što su priču objavili svi mediji.

Na njezinom službenom webu, predsjednica.hr, nema ništa o nezgodi, prenosimo s Telegrama.hr.

Iz kategorije: Hrvatska