Datum objave: 26. Studeni 2019

SJEĆANJE NA ANU RUKAVINU: Zahvaljujući njezinom apelu "Želim živjeti" danas u Hrvatskoj ima više od 63 000 potencijalnih davatelja matičnih stanica

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas, na 13. godišnjicu smrti hrabre žene, šibenske novinarke Ane Rukavina koja je prije 13 godina izgubila bitku s leukemijom ponovno se prisjećamo njezine zasluge što takvi bolesnici u Hrvatskoj danas imaju puno više mogućnosti za izlječenje. Hrvatska danas ima više od 63 000 potencijalnih davatelja krvotvornih matičnih stanica.

"Dragi naši, danas obilježavamo 13. godišnjicu otkada naša draga Ana više nije s nama.
Unatoč velikoj hrabrosti i želji za životom, Ana nas je tog nedjeljnog jutra prije punih 13 godina napustila, a Anine riječi potaknule su nas na ispunjavanje njene vizije razvoja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na pomoć u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.
Zato se danas prisjećamo naše Ane koja je prije 13 godina pokrenula lavinu dobrih djela u Republici Hrvatskoj i mogućnost da spasimo nekome život.
Od 2006. godine, zahvaljujući svima vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na gotovo 63 tisuće upisanih potencijalnih darivatelja. Zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i nesebičnih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, 114 oboljelih osoba dobilo je novu priliku za život.
Draga Ana, uvijek si u našim srcima i mislima", objavljeno je na web stranici Zaklade koja nosi njezini ime.

Iz kategorije: Hrvatska