Datum objave: 02. Ožujak 2015

Ludnica u malom mistu: u Ninu uplaćen dobitni Loto listić od preko 1,5 milijun kuna

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Nevjerojatna euforija vladala je u ponedjeljak u Ninu, zbog dobitka od preko 1,5 milijun kuna na Lotu, na listiću koji je uplaćen na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije usred Nina. Svi vjeruju da je dobitnik netko od stanovnika Nina, u kafiću je uz sveopću buku glavna rečenica „'Ajde reci, priznaj da si ti, pa nećemo te žicati, samo nam iskreno reci, ti često igraš loto…“ Tko kod uđe u kafić dobije ova rafalna pitanja, piše Zadarski.hr.


- Meni je vrhunac ludila što sada svatko raspravlja, potpuno uživljen, što bi on s tim novcem da su njegovi. „Da sam ja dobio…“, „Kad bi ja dobio…“, „Ako ja dobijem…“. Totalno su se pomamili. Ja mislim da nema šanse da netko prizna da je dobio ovaj zgoditak, „pojeli“ bi ga – kaže nam jedan mirniji gost kafića.

Na sretnom prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u Ninu, u Zadarskoj ulici, djelatnica je začuđena tolikom prašinom koja se digla oko zgoditka.

- Ljudi od jutros trče ovamo, ima ih puno koji su igrali a ne znaju točno koji je broj dobio milijun i po kuna, pa panično i puni nade trče ovamo provjeriti. Dvojica su se doslovno zaglavila na vratima, tko će prvi od njih dvoje ući. No svi su izašli razočarani. Čisto sumnjam da će dobitnik uopće doći ovdje, ovo je ludnica – kazala nam je djelatnica na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u Ninu, kojoj telefon ne prestaje zvoniti. Ljudi, eto, za svaki slučaj, provjeravaju brojeve svojih listića, nisu li ipak oni možda sretni dobitnici.

- Kolegica koja radi u drugoj smjeni zvala me jutros oko osam sati da mi kaže tu vijest. Ja sam je, onako bezveze, pitala zašto ne spava kad radi tek popodne, kad sam odjednom shvatila da je žena od sinoć, od kada su dobitni brojevi izvučeni, imala bezbroj poziva… nastavili su je nazivati jutros najranije… - kaže djelatnica Hrvatske lutrije.
Dobitnik se, međutim, ne mora javiti na prodajno mjesto Hrvatske lutrije u Ninu, gdje je u subotu ujutro ispunio dobitnu kombinaciju. Ima rok od deset dana da se javi, ali to može učiniti direktno u Zagrebu.

O dobitniku Jokera, koji je dobio točno 1.589.920,30 kuna, vlada živa rasprava i u mesnici u Ninu. Tamo dobivamo „pouzdanu“ informaciju da je dobitnik „sigurno iz Poljica“.

U Poljicima, pak, nitko ništa ne zna. Možda zato što im kafić danas ne radi. Ili zato što pada kiša, pa ispred trgovine nema ekipe na zidiću, piše Slobodna Dalmacija.

Iz kategorije: Hrvatska