Datum objave: 23. Veljača 2015

Prepiska između premijera i predsjednice: Premijer "Dajte rješenje", predsjednica "Rješenje je Vaša ostavka"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je premijer Zoran Milanović predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović pozvao da na sjednici Vlade ponudi konkretne prijedloge za izlazak RH iz krize, predsjednica je brzo odgovorila. 'Jedino je rješenje za izlazak RHNakon što je premijer Zoran Milanović predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović pozvao da na sjednici Vlade ponudi konkretne prijedloge za izlazak RH iz krize, predsjednica je brzo odgovorila. 'Jedino je rješenje za izlazak RH iz krize ostavka predsjednika Vlade', poručila je Kolinda Grabar Kitarović  iz krize ostavka predsjednika Vlade', poručila je Kolinda Grabar Kitarović. Nešto prije 19 sati mediji su iz njenog Ureda primili novo pismo. U njemu premijeru i formalno predložila zajedničku tematsku sjednicu Vlade.

U priopćenju koje je medijima stiglo u popodnevnim satima podsjeća se kako je Kolinda Grabar Kitarović još prošli tjedan predložila premijeru Milanoviću održavanje zajedničke sjednice Vlade o gospodarskom stanju u zemlji te kako mu je tada predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice. No iz Vlade nisu reagirali oko zajedničkog utvrđivanja dnevnog reda, već je umjesto toga na Pantovčak stiglo premijerovo pismo.

'U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH', stoji u priopćenju iz Ureda predsjedniceKolinde Grabar Kitarović.

Ako premijer ne prihvati taj konkretan prijedlog i ne podnese ostavku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od njega 'očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne predsjednice RH'.

Podsjetimo, premijer Milanović danas je poslao pismo predsjednici u kojem je načelno podržao njezin zahtjev za održavanjem tematske sjednice Vlade, no poručio joj je da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga.

U pismu je Milanović novoizabranoj predsjednici predložio i sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, što je ona prihvatila.

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska